Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Windows topman Steven Sinofsky vertrekt bij Microsoft

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2012, 10:31 CategorieMicrosoft

Het zijn drukke en spannende tijden voor Microsoft. Het bedrijf heeft afgelopen maand haar nieuwste Windows 8 besturingssysteem gelanceerd en presenteerde daarbij eigen hardware in de vorm van de Surface tablets. Het feit dat Steven Sinosky, de man die verantwoordelijk is voor Windows, vertrekt bij Microsoft is dan ook op zijn minst opvallend te noemen.

Vorige voerde Apple ingrijpende wijzigingen door in het management en deze week is het de beurt aan Microsoft. Steven Sinofsky gaat het bedrijf verlaten en zou naar eigen zeggen op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen buiten Microsoft. Zijn vertrek zou echter niets te maken hebben met de lancering van Windows 8. Bronnen laten aan The Verge weten dat het probleem juist het agressieve en onaardige karakter van Sinofsky was. Dit probleem zou al langere tijd spelen maar met het oog op Windows 8 en de belangrijke rol die Sinofsky hierbij speelt is komt het nu pas naar buiten. Business Insider weet te melden dat Sinofsky graag op korte termijn de plek van Ballmer had willen innemen maar dat Ballmer nog een paar jaar aan wilde blijven als CEO.

Sinofsky zelf geeft aan dat zijn vertrek puur gebaseerd is op persoonlijke redenen en dat het zijn eigen besluit is. Ook Microsoft CEO Steve Ballmer laat zich in een brief alleen maar positief uit over de topman en geeft aan dat het vertrek een keuze van Sinofsky zelf is. Wat het ook mogen zijn, na ruim 20 jaar trouwe dienst verlaat Sinofsky het bedrijf nu per direct. Hij wordt opgevolgd door Julie Larson-Green en Tami Reller.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.