Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zeer beperkte voorraad iPad mini’s in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2012, 17:45 CategorieApple

Nadat we vanmorgen al contact hebben gezocht met de meeste populaire Apple verkooppunten in Nederland en over hun in sommige gevallen speciale openingstijden hebben geschreven, krijgen we nu uit verschillende hoeken te horen dat er maar heel weinig iPad mini tablets geleverd zijn. Mini voorraden dus.

Beperkte iPad Mini voorraad

Zo weten we bijvoorbeeld van een van de meest bekende resellers dat er helemaal geen 16 GB mini’s geleverd zijn aan hun vestigingen, en dat er al helemaal geen witte zijn. Van 32GB en 64GB versies zijn er maar een ‘stuk of 5’. Een andere grote retailer wou na wat aandringen wel kwijt dat er daar wel 16GB veries waren maar weer ‘echt bijna niets’ van de andere formaten. Een derde reseller wou ons alleen melden dat ze alleen zwart hebben gekregen en wilde verder niets kwijt over aantallen. Apple’s enige officiële winkel in Nederland (die op het Leidseplein in Amsterdam)  houdt de kaken stijf op elkaar, maar het blijft natuurlijk onze verwachting dat daar de voorraden het grootst zijn.

Dit duidt er waarschijnlijk op dat Apple leveringsproblemen heeft, iets dat we natuurlijk ook een beetje aan hadden zien komen door de signalen uit Amerika en het feit dat ook via de Nederlandse Apple Online Store de levertijd meteen op 2 weken stond.

Dixons online

Volgens berichten op Twitter blijkt dat Dixons vandaag echter wel een vrij grootte voorraad iPad mini heeft verkocht (we gaan er maar vanuit dat ze ook echt kunnen leveren natuurlijk). Op het moment dat ik net keek (17:39) bleek er nog steeds een reservering mogelijkheid te zijn voor 16GB zwart en 64GB zwart. Geen witte iPad mini’s dus, of die er wel geweest zijn weet ik helaas niet.

Snel in de rij staan of geduld hebben

Voor de rijzitters betekent dit dus dat ze als de donder hun stoeltjes moeten inpakken en richting winkel gaan, want het lijkt er dus sterk op dat er morgen maar een paar ‘gelukkigen’ zullen zijn. Voor de rest van ons (en de koukleumen) lijkt er niets anders op te zitten dan een paar weken geduld te hebben. Natuurlijk zullen we je hier op Tablets Magazine op de hoogte houden van de eventuele nieuwe (positievere?) informatie.

De mensen die echt niet kunnen wachten wensen we in ieder geval veel succes, het wordt best koud vannacht! 

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Apple iPad Mini. Ook kun je terecht in ons artikel waarin we de openingstijden en voorraden van winkels bespreken.

 • Delen:

Reacties

 1. Stefan Visser
  02 november, 2012 om 9:46

  Is dit niet gewoon een hele slimme marketing setup? Gewoon zeggen dat je er heel weinig van hebt. “Wees er snel bij, anders loop je wat mis”, tenminste thats how I should do it..

  • Martijn Chel
   02 november, 2012 om 11:24

   Normaal gesproken wel, maar in dit geval is het helaas echt zo, dat hebben we zelf ondervonden :)

  • Sam Rijver
   02 november, 2012 om 11:27

   Ik snap precies wat je bedoeld maar ik zie niet hoe Apple in deze situatie voordeel aan een dergelijke tactiek kan hebben. Hoe je het ook wend of keert, er zijn enorme verwachtingen bij een nieuwe product lancering als het gaat om verkoop aantallen. Zelfs als Apple zegt dat ze 20 miljoen van die dingen per minuut kopen zullen er nog analisten zijn die het tegenvalt. In een geval zoals deze lancering werkt het dus niet mee voor Apple dat ze ‘supply constraint’ zijn, dit druk de te rapporteren verkoopcijfers.

   Pas na 1 of 2 mislukte productlanceringen denk ik dat we ons zorgen moeten maken over dit soort tactieken van Apple. Nu is het gewoon nog een probleem van productie, dat wat mij betreft net zo negatief is.

 2. heico
  03 november, 2012 om 17:36

  En wij maar klaagen toen er zo weinig nexus 7 op vooraad was!! Het lijkt er op dat apple op de terug weg is,de top is er uit getrapt in de us. Ze vertelde ook dat een 7 tablet maar niks was dat kwam uit de mond van steve jobs zelf.kijk nu,zelf onze sam zei dat een 7 tablet te klein en meer naar een mobil telefoon hangt.zie nu is sam erg in zijn sas plotseling met een apple 7.9 op de site waar gaat het heen met apple aandelen al op weg terug in de us en ruzie in de top over het beleid wat ze op dit moment uitvoeren.meschien toch te veel rechtzaken gevoerd in plaats van meer nieuwe producten op de markt te zetten.daarom is de onrust toegeslagen in de top van apple.

 3. Sam
  03 november, 2012 om 17:43

  Ha ja inderdaad. Hopelijk overleeft Apple nog tot het komende vakantieseizoen zodat al die miljoenen mensen die een iOS product hoog op hun lijstje hebben staan niet teleurgesteld hoeven te worden!

  Op dit moment inderdaad erg enthousiast over 7.9 (was dat ook over 7.7), kijken of het zo blijft als de nieuwigheid er over een paar dagen af is.

  Je opmerkingen over de aandelen volg ik niet helemaal.

 4. heico
  03 november, 2012 om 18:08

  Hej sam, ja het meeste wat ik genoemd heb komt niet uit mijn duim.het komt uit de us zelf.daar vinden ze zelf dat er sneller onwikkeld moet worden om de grootste en de beste te blijven.andere fabrikanten ontwikkelen sneller, en zetten sneller nieuwe dingen in de, markt jullie site geeft daar elke dag weer het bewijs van.dus apple minder rechtzaken en meer nieuwe producten, dat is wat ze zo groot gemaakt heeft.

  • Sam
   03 november, 2012 om 19:01

   Sure, maar in de US hebben ze ook vaak ongelijk hoor. Apple heeft nooit ieder kwartaal een volledig nieuw en innovatief in de markt gebracht. Dat gebeurd eens in de zoveel jaar en dan is het eerst een paar jaar verbeteren enzo. Pc, iPods, iPhone, iPads en tussendoor misschien nog de ultrabooks met de air.

   Overigens kan niemand mij wijsmaken dat er ook maar 1 engineer van Apple minder heeft kunnen maken omdat juristen van Apple druk zijn in de rechtszaal. Dat zijn niet dezelfde mensen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.