25 procent van de PC gebruikers overweegt overstap naar tablet

24 december 2012 1 Minuut 4 Reacties
tablet-houding

Voor sommige mensen is de tablet een aanvulling van een PC of laptop, voor anderen is het een vervanging. Uit een recent onderzoek blijkt dat een opvallend groot aantal desktop PC gebruikers zou overwegen over te stappen naar een tablet voor de dagelijkse werkzaamheden die voorheen op de computer gedaan werden. Mobiliteit is de belangrijkste reden hiervoor.

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Center for the Digital Future en Bovitz, werden gebruikers van een desktop PC gevraag of zij hun huidige PC zouden vervangen voor een tablet wanneer deze kapot gaat. 4 procent van de ondervraagden gaf aan geen nieuwe PC aan te zullen schaffen en dus voor een tablet te kiezen, terwijl 6 procent dit waarschijnlijk niet zou doen en 15 procent mogelijk geen nieuwe PC aanschaft. Dit bij elkaar genomen komt neer op 25 procent van de PC gebruikers die zouden overstappen op een tablet PC.

Ook werd er in het onderzoek gevraagd naar de redenen waarom mensen voor een tablet zouden kiezen. De belangrijkste reden, aangegeven door bijna de helft van de respondenten, is de mobiliteit die het apparaat biedt. 38 procent geeft aan dat een tablet dezelfde mogelijkheden biedt als een PC, 26 procent vindt het gebruik van een tablet fijner dan het gebruik van een PC en 22 procent denkt dat tablets goedkoper zijn dan PC’s. Ook denkt 15 procent dat ze ‘erbij horen’ wanneer ze een tablet gebruiken.

Ook aan de andere kant zijn er een aantal redenen waarom gebruikers liever de traditionele PC blijven gebruiken. Zo heeft 66 procent aan dat ze het werken op de PC fijner vinden, wil 58 procent werken op een groter scherm en vindt 56 procent de prestaties van tablets nog niet voldoende om de PC de deur uit te doen.

Reacties (4)