Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

25 procent van de PC gebruikers overweegt overstap naar tablet

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2012, 11:48 CategorieOnderzoek

Voor sommige mensen is de tablet een aanvulling van een PC of laptop, voor anderen is het een vervanging. Uit een recent onderzoek blijkt dat een opvallend groot aantal desktop PC gebruikers zou overwegen over te stappen naar een tablet voor de dagelijkse werkzaamheden die voorheen op de computer gedaan werden. Mobiliteit is de belangrijkste reden hiervoor.

Voor het onderzoek, uitgevoerd door Center for the Digital Future en Bovitz, werden gebruikers van een desktop PC gevraag of zij hun huidige PC zouden vervangen voor een tablet wanneer deze kapot gaat. 4 procent van de ondervraagden gaf aan geen nieuwe PC aan te zullen schaffen en dus voor een tablet te kiezen, terwijl 6 procent dit waarschijnlijk niet zou doen en 15 procent mogelijk geen nieuwe PC aanschaft. Dit bij elkaar genomen komt neer op 25 procent van de PC gebruikers die zouden overstappen op een tablet PC.

Ook werd er in het onderzoek gevraagd naar de redenen waarom mensen voor een tablet zouden kiezen. De belangrijkste reden, aangegeven door bijna de helft van de respondenten, is de mobiliteit die het apparaat biedt. 38 procent geeft aan dat een tablet dezelfde mogelijkheden biedt als een PC, 26 procent vindt het gebruik van een tablet fijner dan het gebruik van een PC en 22 procent denkt dat tablets goedkoper zijn dan PC’s. Ook denkt 15 procent dat ze ‘erbij horen’ wanneer ze een tablet gebruiken.

Ook aan de andere kant zijn er een aantal redenen waarom gebruikers liever de traditionele PC blijven gebruiken. Zo heeft 66 procent aan dat ze het werken op de PC fijner vinden, wil 58 procent werken op een groter scherm en vindt 56 procent de prestaties van tablets nog niet voldoende om de PC de deur uit te doen.

Overstap-naar-tablets

 • Delen:

Gerelateerde berichten

Reacties

 1. PFTM
  25 december, 2012 om 10:20

  “38 procent geeft aan dat een tablet dezelfde mogelijkheden biedt als een PC” ??? Geld alleen voor W8 Tablet ;-)

  • Martijn Chel
   25 december, 2012 om 11:49

   Dat is vooral ook de kennis die ontbreekt bij veel consumenten denk ik.

   • tmp_cox
    01 januari, 2013 om 13:37

    dan moeten de verkopers zoals Mediamarkt, Dixons etc. informatie verstrekken over het gebruik van een tablet pc aan de consument,

    ik heb een netbook/ tablet (Asus Eee pc T101MT) met Windows 8 pro en een I pad, raad maar welke ik het meest gebruik…

    nee niet de Ipad… leuk om even je foto’s op te bekijken of even snel te internetten en je e-mail te lezen, maar t/m de komst van Windows 8 en Windows RT was er geen enkele tablet (op uitzondering van Windows Xp, vista, 7; maar dat zijn gewone besturingssystemen gemaakt voor de pc en op een aanraakscherm geklad) die de gehele versie van Office op zak had.

    Windows RT -> alleen office (2013) en apps uit de store (let op! wat gebruik je als dagelijkse gebruiker ? de meeste tijd als je bezig bent met een laptop/ tablet/ pc; e-mail, social media, OFFICE en wat simpele spelletjes om je te vermaken; angry birds of woordzoeker etc.

    (dat deel van Office was nog niet beschikbaar op een tablet en dat te combineren met je social media, spelletjes en je e-mail)

    ook het onderdeel Multitasking was nog niet eerder beschikbaar op een tablet, tot nu dan met de komst van Windows 8 en Windows RT… twee apps naast elkaar, bijv. je social media niet op je bureaublad maar in een kolom ernaast in een app om overzicht te houden terwijl je bezig bent met je zaken op je bureaublad

    en nog talloze vernieuwingen voor de tablet die voor de pc gewoon waren zoals meerdere gebruikers.

    en het fijt dat Microsoft een tablet als een dagelijks onderdeel ziet waarin de pc bijna niet meer wordt gebruikt klopt… Als je met Windows 8 en Windows RT de belangrijkste dingen kunt, wat wil je dan nog meer, ja de gamers en technische lui en personen in kantoren willen een pc maar de rest ? nee geen pc voor hun, overal bij je werk komen dat is wat we willen

    laat staan dat Microsoft dit jaar de omzet van Pc’s en OEM licenties met 21% werd zag kelderen… tijd voor actie en dat doen ze dan ook!

    Ik hoop echt dat de OEM partners van Microsoft HEEL veel tablet ’s gaan produceren want de klant verdient namelijk een tablet die ALLES* kan (*uitzondering RT, alleen Office), Asus heeft al een rij van tablet ’s met Windows 8 en RT klaar staan.

    alleen nog GRATIS uitleg van Microsoft aan Bedrijven en Consumenten om zich een weg te baden door het besturingssysteem, want als je het gebruikt dan kan je na 3/4/5 weken zeggen: ”Zo, eindelijk een pc die doet wat je zegt”.

    EN over de verkoopcijfers… mensen speculeren ze vallen helemaal niet zo tegen,

    8% marktaandeel in acht weken volgens Softonic (aantal gebruikers dat met Windows 8 Softonic bezoekt)

    !alleen NL 8%! in andere landen lag het rond de 5,6%

  • Virin Ramcharan
   27 december, 2012 om 12:46

   Vergeet niet dat de meesten denken dat je Office kan gebruiken.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.