Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Aandeel Android tablets groeit harder, iPad moet inleveren’

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2012, 11:10 CategorieAndroid

Analisten besteden weken aan het uitrekenen van verwachtingen voor bepaalde markten, met name de populaire tabletmarkt. Toch kunnen ook zij er vaak naast zitten en stellen vervolgens de verwachtingen bij. Zo komt het Amerikaanse IDC met een nieuwe berekening voor dit jaar waarin Android meer terrein wint, Apple wat inlevert en Windows nog weinig voorstelt.

Verwachtingen 2012

Onderzoeksbureau IDC voorspelt dat het totale aantal tablets ook hoger zal liggen dan verwacht. Waar de voorspelling eerst nog op 117.1 miljoen stuks lag, is dit nu 122.3 miljoen tablets. IDC verwacht dat Apple in 2012 een marktaandeel van 53,8 procent zal hebben. Android volgt op de voet met een aandeel van 42,7 procent. In 2012 doen de overige besturingssystemen er nog niet toe met 2,9 procent voor Windows en 0,6 procent voor andere besturingssystemen.

Lange termijn verwachtingen tablets

Het onderzoeksbureau verwacht dat er in 2013 172,4 miljoen tablets verkocht zullen worden en dit aantal zal in 2016 stijgen naar maar liefst 282,7 miljoen. Android zal ook in deze periode blijven groeien maar moet, net als Apple, marktaandeel inleveren dat richting Microsoft’s Windows gaat. In 2016 verwacht men een marktaandeel van 10.3 procent voor Windows en overige besturingssystemen doen er nog minder toe.

IDC heeft de verwachtingen bijgesteld door de recente ontwikkelingen in de markt. Zo is er groeiende interesse in kleinere tablets door de iPad mini en de Nexus 7, en tonen onder meer Google, Amazon en Samsung aan dat Android tablets steeds beter worden. Ook worden Android tablets over het geheel gezien goedkoper wat meer verkopen zal betekenen.

Via: Businesswire

  • Delen:

Reacties

  1. sjeun
    06 december, 2012 om 19:26

    de tijd voor windows komt nog wel. als ze maar blijven inoveren!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.