Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Afbeeldingen nieuwe ASUS MeMO Pad ME172V gelekt

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2012, 11:04 CategorieAndroid

Er wordt steeds meer duidelijk over welke tablets ASUS volgend jaar gaat introduceren. Eind november werd in Zuid-Afrika de ASUS ME172V aangekondigd, twee weken later doken er twee MeMO Pad tablets op bij de Amerikaanse FCC en deze week zagen we een foto gemaakt met de ME172V voorbij komen. Vandaag zijn ook de eerste afbeeldingen van de tablet gelekt.

ASUS MeMO Pad ME172V

De geruchten en aanwijzingen die we tot op heden voorbij hebben zien komen lijken als puzzelstukjes in elkaar te vallen. De in Zuid-Afrika aangekondigde ASUS ME172V lijkt het 7 inch MeMO Pad model te zijn dat bij de FCC opdook en is hetzelfde model als waarmee de foto die eerder deze week opdook gemaakt werd. Notebookitalia heeft na wat speurwerk ook de eerste persafbeeldingen van de tablet gevonden. Kijkend naar de afbeeldingen gaat het om een eigen tablet van ASUS, er is namelijk geen Nexus logo te zien.

ASUS-MeMO-Pad-ME172V-2

De ASUS MeMO Pad ME172V zal een minder krachtige en minder luxe broer van de Google Nexus 7 worden en ASUS presenteert de tablet waarschijnlijk tijdens CES 2013. Qua specificaties is er nog niks bevestigd maar kijkend naar wat we tot op heden voorbij hebben zien komen beschikt het toestel over een 7 inch LCD display (TN techniek), een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een WinderMedia WM8950 processor, een Mali 400 GPU, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een 1.3 megapixel camera aan de voorzijde en Android 4.1 Jelly Bean als besturingssysteem.

Prijs en beschikbaarheid

Kijkend naar de afbeeldingen zal de tablet zowel in het wit als in het zwart gelanceerd worden. De prijs is nog niet bekend maar de verwachting is dat deze tussen de 129 en 149 euro zal liggen.

Het lijkt erop dat we tijdens CES 2013 van meerdere fabrikanten goedkope 7 inch Android tablets gaan zien. Ook Acer heeft een 7 inch Android tablet aangekondigd waarvan eerder deze week de specificaties en afbeeldingen uitlekten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.