Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ainol Novo 9 FireWire met Retina display en quad-core processor

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2012, 12:22 CategorieAndroid

In oktober presenteerde Ainol, een van de meest actieve Chinese bedrijven op het gebied van tablets, een nieuwe serie tablets die eind dit jaar of begin volgend jaar op de markt moeten verschijnen. Vandaag wordt er nog een model met interessante specificaties aan de line-up toegevoegd. De Ainol Novo 9 beschikt onder meer over een Retina display en een quad-core processor.

Allwinner A31 quad-core processor

Ainol weet de concurrentie goed bij te houden en lanceert nieuwe tablets zodra er nieuwe technieken beschikbaar zijn. Dit zien we onder meer terug in de Ainol Novo 9 FireWire. Dit model draait namelijk op de A31 quad-core processor van Allwinner. Deze processor werd eerder deze maand samen met een nieuwe dual-core processor door de Chinese chipfabrikant gepresenteerd.

Ainol Novo 9 Firewire

De Ainol Novo 9 Firewire beschikt naast een quad-core processor over een 9.7 inch display met een Retina resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels, een Power VR SGX544MP2 grafische processor, 2GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden, een HDMI poort, Wifi, Wifi Direct en een 10.000 mAh batterij. Aan de voorzijde van de tablet bevindt zich een 0.3 megapixel camera en aan de achterzijde een 5.0 megapixel camera. De Novo 9 FireWire draait op Android 4.1.1. Jelly Bean.

Prijs en beschikbaarheid

De Ainol Novo 9 FireWire moet binnenkort op de markt verschijnen voor een prijs die rond de 250 dollar ligt.

Via: Notebookitalia

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  14 december, 2012 om 17:13

  wauwww…dat lijken mooie specs zeg….quad core cpu, 2gig werkgeheugen, 16gig flash….ik ken alleen de grafische chip(set) niet en dus of die de heerlijke resolutie van 2.048 bij 1.536 pixels goed en zonder lagg of vertragingen kan aansturen. Uitbreiding via micro-sd = prima….wifi erop….tja….nogmaals…..lijkt een hele fijne tablet !
  en euhhh voor de prijs van zo’n 250 dollar = 250 euro ???
  Gaat Tablet Magazine een test doen op dit soort tablets ??
  En waar is het bijvoorbeeld te bestellen….die info zou ook fijn :-)

  • Martijn Chel
   14 december, 2012 om 17:57

   Als ik dat wist had ik het er bijgeschreven :)
   Ik hou het in de gaten, maar waarschijnlijk moet dat via websites buiten Nederland. Een review is dan ook vrij lastig.

 2. Daan
  16 december, 2012 om 11:58

  € 250,- dollar? wow wow wow wow wow wow
  Zal zeker wel een foutje zijn?
  Ziet er bijna uit als een ipad qua vorm..
  Pas maar op Ainol…straks wordt je bekogeld door heeeeeeel veel appeltjes…lol

 3. Nick
  30 januari, 2013 om 13:13

  Ik heb hem gister besteld in China, nu wachten tot die komt!

  • Beto
   14 april, 2013 om 17:49

   En?????

   Snel geleverd?
   Geen invoer tax?

   Hoe bevalt het?

   Alvast bedankt

 4. Gert
  05 februari, 2013 om 15:36

  Nick, laat even weten wat je van de tablet vindt, en of de bezorging soepel ging. Ben benieuwd!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.