Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amazon denkt aan airbags voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2012, 13:03 CategorieHardware

Tablets en smartphones zijn mobiele apparaten die steeds dunner en lichter worden maar daardoor ook steeds kwetsbaarder worden. We hebben al verschillende valtesten voorbij zien komen waarbij de meeste tablets het niet overleefden. Amazon denkt de oplossing gevonden te hebben voor het beschermen van je tablet of smartphone bij een val; een ingebouwde airbag.

Tablets met airbags

In de VS heeft Amazon deze week een patent, welke ruim twee jaar geleden ingediend werd, toegewezen gekregen waarin een ingebouwde airbag bescherming biedt bij een impact. De gepatenteerde techniek maakt gebruik van de sensoren (gyroscoop en accelerometer) en de camera in de tablet om zo vast te stellen of de tablet op onnatuurlijke wijze beweegt en dus mogelijk valt. Als dit het geval is zorgt de techniek ervoor dat de baan van de val veranderd wordt en worden er airbags gebruikt om de mogelijke schade te beperken.

Of en wanneer we deze techniek in uiteindelijke producten gaan zien is nog niet duidelijk. Wellicht zijn we over twee jaar zover dat displays onbreekbaar zijn en de behuizing van tablets en smartphones flexibel is.

Via: Tomshare

 • Delen:

Reacties

 1. Kasper
  14 december, 2012 om 18:43

  En werkt dat dan echt met kleine zakjes (Bags)? Want dan laat je hem een keertje een beetje vallen of je schud ermee, en dan hangen die dingen eruit… En esthetisch vind ik het ook niets. Dit gaat hem niet worden denk ik.

  (als je batterij bij op is doet hij het niet zo goed? en het maakt het apparaat alleen maar duurder. Kan je beter minder betalen en als hij een keer valt een nieuwe kopen. Of gewoon een goede beschermhoes voor je tablet..)

  • Martijn Chel
   14 december, 2012 om 18:53

   Hoe het technisch in elkaar steekt kan ik er niet direct uithalen, en het mooie is dat Amazon dat ook nog niet per se hoeft te weten om een patent te krijgen.

 2. Daan
  16 december, 2012 om 11:55

  OP zich is dit geen slechte uitvinding,maar…
  De meeste mensen hebben een hoesje om hun tappie..hoe ga je zoiets combineren dan?
  Lijkt mij ook dat het extra batterij gaat vreten!
  Ik moet zeggen: ik heb een asus…is al eens gevallen en hard ook!
  Maar mijn tappie is aardig stevig lijkt me…geen schade!!
  Maar goed er zit glas op dus zeg nooit nooit…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.