Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Android 4.0 ICS nu beschikbaar voor de Samsung Galaxy Tab 8.9

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2012, 22:33 CategorieAndroid

Eind november begon Samsung al in diverse Europese landen met de uitrol van Android 4.0 Ice Cream Sandwich voor de Galaxy Tab 8.9 tablet. Vandaag is de fabrikant ook in Nederland begonnen met de uitrol waardoor Nederlandse bezitters van de tablet met modelnummer GT-P7310 hun toestel kunnen updaten naar Android 4.0.4.

Android 4.0 ICS update

Diverse bezitters van een Nederlandse Galaxy Tab 8.9 hebben ons vanavond laten weten dat er een update van ruim 280Mb automatisch aangeboden wordt. Deze update heeft als belangrijkste feature een nieuw versie van Android; 4.0.4 Ice Cream Sandwich. De Galaxy Tab 8.9 draaide tot op heden nog op het verouderde Android 3.2 Honeycomb. Echter is Android 4.0 ook geen nieuwe Android versie. Inmiddels zijn we namelijk alweer toe aan Android 4.2 Jelly Bean. Voor de Galaxy Tab 8.9 zal Android 4.0 Ice Cream Sandwich echter het eindstation zijn.

Galaxy-Tab-8-9-update

Downloaden

Android 4.0 Ice Cream Sandwich kan Over The Air of via Kies gedownload kan worden en wordt automatisch aangeboden. Deze versie moet de tablet een stuk soepeler en sneller laten aanvoelen en ook de batterijduur moet verbeteren. De eerste reacties die wij ontvangen hebben zijn in ieder geval positief en problemen zijn nog niet gemeld.

Carlo, bedankt voor de tip en de afbeelding

 • Delen:

Reacties

 1. Enigma Webdesign
  27 december, 2012 om 23:40

  Hallo mede tablet gebruikers,

  Ik heb vanochtend een update uitgevoerd naar 4.0.4 op mijn Galaxy Tab 8.9 en moet zeggen dat het lekker snel en soepel aanvoelt.
  Ben er echt blij mee. Jammer dat het bij 4.0.4 blijft.

 2. Roberto
  28 december, 2012 om 1:48

  Eindelijk ICS voor mijn GT 8.9!
  Zoals mijn tablet nu werkt,zo hoort het!

 3. sander
  28 december, 2012 om 12:07

  ben blij dat ik hem niet meer heb… zo blij met de nexus 7.

 4. Paul
  28 december, 2012 om 12:10

  Mocht wel eens tijd worden! ICS is al sinds augustus beschikbaar voor de P7310; maar dan de maleisische versie (die overigens wel alle talen ondersteund). Samsung’s upgrade beleid is ondoorgrondelijk en traag.

  Heb deze versie al een tijdje draaien (rooted) maar is idd een hele verbetering. Alleen m’n wifi wil nooit aan na een wake-up uit slaapstand. Verder wel zeer aan te bevelen (je kan nu ook eindelijk Chrome draaien ;-)

 5. jacky
  28 december, 2012 om 15:26

  Vraagje, voor de 3g versie, is daar ook al iets over bekent?

 6. Ronald
  28 december, 2012 om 18:53

  Via OTA de upgrade ingeladen, dit duurde 27 minuten. Kies heeft ook een update, weet niet of het noodzakelijk is. De installatie verloopt in stappen met lange tussenpauzes. Het duurde dan ook 43 minuten. Nog geen problemen ondervonden.

 7. ronald
  29 december, 2012 om 7:53

  Na de upgrade moeten bij sommige apps wel opnieuw de inloggegevens worden opgegeven. Wat erger is, is dat de tv stream van de Ziggo app niet meer werkt! Dat lijkt aan de Galaxy versie van ics te liggen. Is hier een oplossing voor gevonden?

  • Leo
   29 december, 2012 om 20:29

   Bij mij werkte het na het wissen van oude gegevens in apps onder instellingen wel weer

 8. Leo
  29 december, 2012 om 19:03

  Nog 26 minuutjes en dan is ICS binnen

 9. sander
  30 december, 2012 om 8:48

  Ziggo ap werkt niet? Dat is jammer.. zo blij met de nexus 7

 10. rxdk
  31 december, 2012 om 11:56

  @sander, als je nou je concentreert op bbericchten over je nexus, dan kan hier wel nuttige reakties komen over de galaxy. Niiettemin, veel plezier met je nexus!

 11. Rob
  31 december, 2012 om 14:58

  Galaxy Tab 8.9: Kan iemand mij vertellen waarom mijn tab steeds meldt dat er geen software-update beschikbaar is? Ik zit nog steeds op 3.2 i.p.v ICS.

  Ik ga naar instellingen -> toestel-info -> software-update -> bijwerken. Dan komt de vraag “Controleren op softwareupdate? -> ok. Dan volgt: “verbinding maken met server” en die meldt: Geen update beschikbaar”.

  Overigens staat ook “automatisch bijwerken” bij mij aangevinkt.

  Als anderen ICS al binnen hebben doe ik blijkbaar iets verkeerd. Ik “root” niet.

  Alvast dank.

  • Martijn Chel
   31 december, 2012 om 15:51

   De update wordt in fasen uitgerold. Even geduld dus, het kan zijn dat jouw tablet in een andere groep valt.

   • lennert
    01 januari, 2013 om 13:45

    Zeer knullig van Samsung, bij Apple gaat in een keer heel de wereld over op een nieuwer OS. Bij de Nexus 7 gaat het ook veel beter.

  • Jordy
   31 december, 2012 om 17:21

   Rob, zoals Martijn idd al aangeeft, verloopt deze update in fasen. Zelf wacht ik er ook nog op. Het zal gelukkig iig niet lang meer duren na alle beloftes die al gedaan zijn tav deze update. Hoop dat we er snel van kunnen genieten.
   ciao

   • Rob
    31 december, 2012 om 17:46

    Nou, communicatie is niet het sterke punt van Samsung. In ieder geval dank voor deze reacties.

 12. Leo
  31 december, 2012 om 18:40

  Tablet draait inderdaad veel soepeler en ziggo TV app werkt gewoon

  • Ronald
   01 januari, 2013 om 12:00

   Ondanks verwijderen van Ziggo app en daarna opnieuw installeren blijft de tv stream bij Live TV kijken hortend en stotend verlopen. Ook het geheugen schoonmaken om de buffer de ruimte te geven wil niet helpen. De rest van de app werkt dus wel, maar niet de live video stream. Andere video streams, zoals Youtube en vele andere werken wel normaal. Ik heb er ook al melding van gemaakt bij het ontwikkelteam van de ziggo app.

  • Ronald
   03 januari, 2013 om 13:38

   Probleem met Ziggo Live TV is “opgelost”. Na een schone herstart wordt de video stream nu nagenoeg vloeiend weergegeven. Het is nog niet zo uitstekend als onder Android 3.2, maar het is nu wel weer acceptabel om live televisie te kijken op de 8.9. Ik weet ondertussen dat meerdere gebruikers na de upgrade naar ICS problemen hadden met Ziggo’s Live TV, hopelijk is dit nu ook voor hen verleden tijd.

 13. John
  01 januari, 2013 om 8:07

  Was het wachten op een door Samsung via Kies aangeboden Android 4 voor mijn P7300 (de 3G-versie) op 31-12-2012 meer dan beu. Kies weigerde op een Apple, Windows 7 en XP SP3 de P7300 te herkennen. Een kennelijk veel voorkomend en wereldwijd probleem als je de reacties op internet leest.

  Aangemoedigd door een filmpje op Youtube en de reacties van o.a. Paul van 28/12 heb ik de (Engelstalige-) instructies van http://androidjinn.com/update-galaxy-tab-8-9-p7300-to-ublp4-android-4-0-4-ics-firmware.html gevolgd.

  Deze methode gaat volledig buiten Kies om!

  Er zijn meer sites waarop een handleiding voor deze (Windows- helaas geen Apple) procedure staat, maar die vond ik niet zo duidelijk en compleet als deze. De links voor de drivers, het installeerprogramma Odin en het tar-bestand (de ingepakte Android 4) staan er allemaal in. Het tar-bestand kostte door zijn omvang (een dikke 700 Mb) wel enige tijd om te downloaden van een niet zo snelle server.

  Het lastigste vond ik het in download-mode brengen van de P7300, maar op http://www.youtube.com/watch?v=WgiovzNl6-o was voor dat doel een soms moeilijk verstaanbare instructie te zien.

  Het eindresultaat? Tevreden. Alles doet het, sneller en mooier.

 14. Patrick
  22 januari, 2013 om 21:57

  Hier nog steeds geen update. Heb de wifi+3g variant. Zowel via wifi als 3g geen update beschikbaar. Via kies ook het probleem dat deze tablet niet wordt ondersteund, wat veel mensen ervaren.

  Het uitrollen in fasen begrijp ik niet helemaal. Kunnen ze per inividuele tablet een update vrijgeven? Ik zou zeggen de update is er of is er niet en blijkbaar of ik doe iets verkeerd of we hebben wel heel erg veel fasen na de start. We zijn inmiddels alweer bijna een maand verder na de uitrol in Nederland.

  Groet,

  Patrick

  • Martijn Chel
   22 januari, 2013 om 23:55

   Fasen houdt puur in dat een groep tablets met een bepaalde reeks (IMEI) nummers de update eerst krijgt en een uur later de volgende groep. Voor jouw tablet (het 3G model) is er echter nog geen update aangekondigd. Dat is dus nog even geduld hebben.

 15. Jordy
  23 januari, 2013 om 11:39

  Zie de reactie van John;-) Via die manier heb ik het ook gedaan, maar in mijn geval voor de P7310. Idee is hetzelfde, maar voor de alleen wifi-variant heb je een ander bestand nodig. VOLG DUS JOHN VOOR DE 7300!

 16. Patrick
  23 januari, 2013 om 16:44

  @Martijn helder verhaal. Dit natuurlijk om de downloadserver(s) niet te overbelasten.

  @Jordy De verleiding is groot om via een omweg te updaten. Samsung zelf heeft en/of geeft geen antwoord op wanneer de update voor iemands tablet beschikbaar is.

  Vermoedelijk zullen een hoop mensen die graag ook versie 4 op hun tablet willen hebben en er al een jaar op wachten het inmiddels al spuugzat zijn en het via een omweg hebben gedaan of inmiddels al een andere tablet aangeschaft. Als nu eindelijk de 8.9 tablets aan de beurt zijn en blijkt dat je nog voor onbepaalde tijd op je update moet wachten, zakt je de broek echt gewoon vanaf.

  Voor wat betetreft het KIES probleem. KIES werkt prima, doet alles maar ook vertellen dat mijn tablet niet ondersteund wordt. Ik ga natuurlijk niet KIES op diverse andere PC’s installeren of drivers opnieuw installeren, wat het standaard advies van Samsung is. Er is iets anders aan de hand maar wat….

  Qua functionaliteit van de tablet’ geen probleem. Formaat is prettig en geen problemen behalve dat het beeld af en toe vanzelf aanspringt. KIES update werkt niet optimaal en sommige gebruikers waaronder ikzelf wachten al meer dan een jaar op een update.

  Groet,

  Patrick

 17. Patrick
  17 februari, 2013 om 16:34

  Inmddels bijna weer een maand verder maar nog steeds steeds geen update voor mijn samsung galaxy tab P7300. Wel een nieuwe update van KIES maar nog steeds geen update beschikbaar en initialisatie wordt nog steeds niet ondersteund door KIES.

  Ik weet niet hoeveel galaxy tabs 8.9 er in in NL zijn verkocht en hoeveel tabs in een een fase zitten om te mogen updaten maar in 3 maanden tijd zouden toch wel alle in NL verkochte 8.9 tabs inmiddels een update hebben mogen ontvangen.

  Iemand een idee???

  Groet,

  Patrick

  • Bozzie
   14 maart, 2013 om 16:57

   Hier ook nog steeds geen update (3G-model, in België). Elke maand google ik wel even om zeker te zijn dat ik niet de enige ben die ze vergeten zijn. :-) Op zich zou ik het nog niet eens zo erg vinden om een iets ouder besturingssysteem te hebben, en ik ben verder erg tevreden van mijn tablet, maar nu Google Chrome en de nieuwste apps voor gmail en calendar enkel beschikbaar maakt voor Android 4+, begin ik het toch wel beu te worden. Vooral het volledige gebrek aan communicatie werkt geweldig op de zenuwen.

  • Leo VG
   06 mei, 2013 om 20:04

   Patrick helemaal mee eens is inmiddels 6 mei 2013 en er is nog steeds geen update voor de p7300 met 3g beschikbaar via de officiële kanalen??? (kies) Onbegrijpelijk voor een bedrijf als Samsung. Altijd fan geweest van Samsung voor zowel mobiel als tab maar denk er langzaam maar over om over te stappen naar Ipad mini en een Iphone 5 die kunnen wel een update wereldwijd lanceren, dus waarom Samsung niet. deze opmerking kan ik natuurlijk ook bij de opmerking van Bozzie Ryan, simon ect plaatsen vele raken inmiddels een beetje geïrriteerd en boos. Vele van ons hebben in de tijd dat samsung de concurrentie aan ging met apple de keuze voor samsung gemaakt maar daar worden we nu voor gestraft lijkt wel. Vandaag weer eens contact gemaakt met de chat service van samsung maar ja dat helpt ook niet. kunnen nergens antwoord opgeven, als alleen maar; weten we niet :-(

 18. ryan
  10 maart, 2013 om 17:01

  Samsung heeft bij echt zijn glazen ingegooit. Mijn 8.9 tab heeft nog steeds geen update naar android 4.0 nooit meer samsung! Zowel mijn galaxy s 3 als mijn tab 8.9 weggedaan.

 19. Simon
  20 maart, 2013 om 13:52

  Hier (in België) hetzelfde probleem. Mijn Galaxy Tab 8.9 (GT-P7300) wordt niet ondersteund door KIES. Een update is nog steeds niet mogelijk… En dat is wel echt balen!
  Hopelijk wordt dit snel opgelost!

 20. willem1310
  11 augustus, 2013 om 15:38

  Lees zo nu en dan deze reacties en ben het met de “laatsten” eens dat het wel erg lang duurt met sommige tablets. Ook wij zijn in het bezit van een Samsung P7310 en hebben ook nog steeds geen update kunnen ontvangen. Ik weet niet of dit een 10 jaren plan is bij Samsung maar de ondersteuning is dus dramatisch. Iemand een idee?

 21. Kees Rombout
  20 september, 2013 om 15:30

  sind enkele weken kreeg ik een melding dat ik kon updaten, uiteraard gedaan en als resultaat dat het wel soepeler loopt, 1 probleem: bij het zoeken naar een website bijv www. Gaat hij niet naar een website maar naar google startpagina. Zoek je de website via gogle zoeken dan pakt hij de website wel of via een link in een andere website.
  Doe ik iets fout of zit er een fout in de installatie?

 22. John
  29 april, 2015 om 8:05

  Nu april 2015 heb ik nog geen update binnen gekregen voor mijn Samsung 8.9 3G. Is voor deze versie geen update meer gekomen? Ik zou heel blij zijn met een update naar ICS.

 23. Gerry Heemskerk
  12 juli, 2017 om 12:43

  ik heb t.o.h. nooit een update gekregen voor mijn GT-P7500 hoe kan ik anno 2017 nu een updat op mijn tablet krijgen adroidversie 4.0.4?

  Hij is zo traag en ik kan bepaalde apps niet dowloaden dus het is noodzaak dat dit gaat gebeuren die update. Graag zsm reactie van iemand. Alvast bedankt.

  • Wesley Akkerman
   12 juli, 2017 om 15:21

   Hallo Gerry,

   Android 4.0.4 wordt niet meer gedistribueerd door Google of Samsung. Waarschijnlijk is je tablet ook te oud om een recentere versie van Android te downloaden, waardoor je vastzit met de Android-versie die je nu hebt. Een nieuwe tablet kopen lijkt hier het devies; die hoeven niet duur te zijn.

   • Gerry Heemskerk
    12 juli, 2017 om 21:16

    Beste Wesley,

    jammer maar dank je wel voor je snelle en bondige reactie

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.