Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

App review: Foldify voor de iPad (mini)

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2012, 12:43 CategorieApp Reviews (iOS)

Eens in de zoveel tijd krijg ik de vraag waarom ik altijd roep dat de iPad de betere keuze is qua tablet, en mijn antwoord is bijna altijd: “Het app aanbod is zoveel beter”. Vandaag wil ik een klein bewijs leveren omdat een van de allerleukste apps (ooit) is uitgekomen voor iOS; Foldify.

Foldify – Video

Foldify voor de iPad

Foldify is een app waarin je verschillende 3D modellen kunt gebruiken om die vervolgens naar eigen wens in te kleuren en te voorzien van allerlei items om deze daarna uit te printen, te knippen en te plakken. Als resultaat heb je dan een mooie 3D model! Doordat het over vouwen, knippen en plakken gaat zijn er niet al te veel hoeken mogelijk en hebben de eindresultaten een soort 8-bit effect (17 geek punten voor degene die deze verwijzing begrijpen).

Je kan de modellen in 3 verschillende formaten uitprinten (klein, medium en groot) en je kan dit doen via een Airprint geschikte printer of eerst naar jezelf mailen in PDF vorm zodat je hem van een vaste computer kan afdrukken.

Niet alleen is deze app heel erg leuk om de kracht van een iPad (mini) te laten zien, maar aangezien ik het over een klein bewijs had heb ik het hele filmpje geschoten, bewerkt en geüpload op de iPad mini. Zonder tussenkomst van een computer dus. De combinatie tussen de drie apps die ik vandaag gebruikt heb (iStopmotion, iMovie en Foldify natuurlijk) moet bijna iedere ouder met een iPad doen dagdromen over het zoet houden van hun kinderen tijdens de kerstvakantie.

Ik ben dus fan. Soms schrijf ik een review, soms een opiniestuk. Dit keer gewoon onverholen reclame voor iOS en de toffe apps.

Downloaden

De Foldify applicatie voor de iPad is voor een bedrag van 1,79 euro te downloaden uit de App Store. iMovie kost 4,49 euro en iStopmotion 8,99 euro.

Bekijk ook al onze andere App reviews voor zowel Android als iOS.

 • Delen:

Reacties

 1. Mr_MdR
  13 december, 2012 om 12:51

  Nu nog wachten op de Android variant…
  Heb er nu al zin in!

  • Sam Rijver
   13 december, 2012 om 12:52

   Inderdaad. Weet niet wanneer en of ze ermee uitkomen maar dit is inderdaad een app die overal uitgebracht zou moeten worden.

 2. Ronny
  13 december, 2012 om 14:52

  Geweldige video weer! Foldify is heel erg leuk, ook voor kids.

 3. Frans
  14 december, 2012 om 11:49

  Heb sinds gisteren de Ipad 4, mooi strak en snel.
  Foldify voor mijn dochter aangeschaft, zier er erg leuk uit en zal ze veel plezier aan beleven

  • Sam Rijver
   14 december, 2012 om 11:58

   Cool, enjoy! Ik heb er al veel te veel mee zitten aanrommelen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.