Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos 80 XS tablet officieel, compleet met Android 4.1 Jelly Bean

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2012, 18:34 CategorieAndroid

Gisteren maakte Archos bekend de Android 4.1 Jelly Bean update voor de Archos 101 XS tablet beschikbaar te stellen en vandaag lanceert de fabrikant haar tweede tablet in de G10 XS serie. De Archos 80 XS lijkt erg veel op de reeds gelanceerde 101 XS maar moet het doen met een displayformaat van 8 inch. De tablet draait vanuit de winkel op Android 4.1 Jelly Bean.

De Gen10 XS serie bestaat uit een drietal modellen; de 101 G10 XS, de 97 G10 XS en de 80 G10 XS. Het belangrijkste verschil tussen deze modellen zit hem in het formaat. Zo heb je de keuze uit een 10.1 inch versie, een 9.7 inch versie en een 8 inch model.Het 10.1 inch model is al een tijdje in Nederland te koop en heeft een adviesprijs van 379 euro meegekregen. Bekijk ook onze review van de Archos 101 XS.

Archos 80 XS

Vandaag lanceert Archos het tweede model in de serie, de Archos 80 XS. Deze tablet beschikt over een 8 inch display met een resolutie van 1.024 bij 768 pixels en een 4:3 beeldverhouding. Verder is de tablet uitgerust met onder meer een dual-core Rockchip RK3066 processor met een kloksnelheid van 1.6GHz, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan intern opslaggeheugen en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden. Qua aansluitingen beschikt de tablet overeen microUSB poort en een miniHDMI uitgang. Draadloze communicatie vindt plaats via Bluetooth 4.0 of Wifi. De tablet heeft een gewicht van 560 gram en is 8.9 millimeter dik.

Software

De 80 XS draait op Android 4.1 Jelly Bean en wordt vanuit de winkel voorzien van extra software. Archos heeft met de interface van Android weinig gedaan maar voegt wel alle Google applicaties zoals YouTube en GMail, plus de Google Play Store, standaard toe. Daarnaast wordt er een complete versie van OfficeSuite Pro 6, ter waarde van 11,96 euro, meegeleverd voor diegenen die graag productief zijn.

Coverboard

Archos levert bij dit model ook een coverboard keyboard dock mee dat dienst doet als standaard en als cover. Het klikmechanisme met draaiende beweging is volgens de fabrikant zo eenvoudig mogelijk gehouden waardoor je altijd snel kunt schakelen tussen met en zonder keyboard. Combineer de kickstand van de tablet met het keyboard dock en je hebt een complete productieve set-up.

Hands-on video

De collega’s van ARMdevices hebben al even met de Archos 80 XS mogen spelen en dat in onderstaande video vastgelegd.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 80 XS zal eind deze maand in Nederland verschijnen voor een adviesprijs van 199 euro zonder Coverboard keyboard dock en 249 euro inclusief Coverboard keyboard dock.

  • Delen:
Archos 80 G10 XS
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

  1. Jordy
    06 december, 2012 om 18:42

    Mooie tab !

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.