Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert 97 Titanium HD tablet met retina resolutie display

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2012, 17:42 CategorieAndroid

Archos heeft vandaag een nieuwe tablet aan het assortiment toegevoegd. Op de website van de fabrikant is het vierde model in de Elements serie te vinden. We hadden de 97 Carbon, de 97 Xenon en de 80 Cobalt al en daar komt nu de Archos 97 Titanium HD bij. Het unieke van deze tablet is het 9.7 inch display met een 2.048 bij 1.536 pixels retina resolutie.

Archos 97 Titanium HD

Afgezien van het hoge resolutie display, welke overigens voorzien is van de IPS techniek voor een hoge helderheid en wijde kijkhoeken, zijn de specificaties van de Archos 97 Titanium HD te vergelijken met die van de andere modellen in de Elements serie. Zo beschikt de tablet over een 1.6GHz dual-core processor en een Quad-core Mali 400 GPU die alle pixels moeten aansturen, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om het geheugen uit te breiden.

Archos-97-Titanium-HD-2

Verder is de tablet uitgerust met een microUSB host en slave poort, stereo speakers, Wifi, een 2 megapixel camera aan de voorzijde en een 5 megapixel camera aan de achterzijde. De tablet heeft een gewicht van 640 gram en een afmeting van 240 mm x 184 mm x 9 mm.

Qua software beschikt de Archos 97 Titanium HD over Android 4.1 Jelly Bean met toegang tot de Google Play Store. Ook worden diverse Google applicaties meegeleverd en heeft Archos onder andere de OfficeSuite Viewer, News Republic en Archos Media Center apps vooraf geïnstalleerd.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de Archos 97 Titanium HD op de markt verschijnt en voor welke prijs is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.