Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos lanceert de GamePad, een tablet geoptimaliseerd voor games

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2012, 18:55 CategorieAndroid

We hebben het al heel vaak over deze tablet gehad en de lancering ervan is keer op keer uitgesteld, maar Archos heeft de GamePad tablet vandaag dan eindelijk officieel gelanceerd. Zoals we inmiddels weten is deze 7 inch tablet voorzien van fysieke controllers en dus geoptimaliseerd voor het spelen van games. De tablet is vanaf heden te koop voor een prijs van 149 euro.

Archos GamePad

Archos heeft zojuist een persbericht uitgestuurd dat de GamePad tablet vanaf vandaag in de Nederlandse winkels zal verschijnen. De GamePad is een 7 inch Android tablet en volgens de fabrikant ideaal voor het spelen van games die beschikbaar zijn via de Google Play Store. De tablet beschikt over fysieke knoppen en analoge sticks voor mobiel gamen, maar daarnaast heb je ook toegang tot alle ‘normale’ tabletfuncties als een browser en het afspelen van media.

mapping tool

De Archos GamePad beschikt over een ‘mapping tool’ die het mogelijk maakt om de virtuele touchscreenbediening van een game te koppelen aan de fysieke knoppen. Dit kun je als gebruiker zelf doen middels een eenvoudige drag-and-drop interface. Hierdoor kan in principe elke Android game met de fysieke knoppen bestuurd worden. Het ‘mappen’ van een game wordt voor elke game individueel opgeslagen en gebruikt wanneer de betreffende game opgestart wordt. Daarnaast biedt Archos ontwikkelaars de mogelijkheid hun games te optimaliseren voor het gebruik met de GamePad knoppen.

Specificaties

Qua specificaties is de GamePad uitgerust met een 7 inch display dat een resolutie van 1.024 bij 600 pixels heeft, een 1.6GHz dual-core processor, een quad-core Mali 400 grafische processor, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een microSD card reader om dit geheugen uit te breiden. Qua aansluitingen beschikt de tablet over een miniHDMI uitgang en een microUSB poort. Draadloze communicatie vindt plaats via Wifi. De tablet heeft een gewicht van 330 gram en is 10 millimeter dun.

Software

De Archos GamePad draait op Android 4.1 Jelly Bean en heeft een Google certificaat meegekregen. Hierdoor heb je toegang tot de Google Play Store en alle games die hierin te vinden zijn. Ook levert Archos een aantal applicaties mee, waaronder Google apps en de Archos Media Center apps.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos GamePad verschijnt deze week in Nederland voor een adviesprijs van 149 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.