Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone 2 rond kerst te koop in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2012, 14:28 CategorieAndroid

Gisteren liet ASUS al weten dat we in het derde kwartaal van volgend jaar de derde generatie Padfone kunnen verwachten maar voordat het zover is moet eerst de tweede generatie nog gelanceerd worden. In verschillende landen is de Padfone 2 met de Padfone Station tablet al gelanceerd en ook een Nederlandse lancering zal niet lang meer op zich laten wachten.

ASUS Padfone 2

De ASUS Padfone 2 is qua functionaliteit nagenoeg hetzelfde als de eerste generatie. Zo kun je de smartphone (Padfone) achterin de tablet (Padfone Station) schuiven om zo op een groter display te werken. De smartphone zorgt daarbij voor de rekenkracht en software, de tablet wordt puur gebruikt om het weer te geven. De Padfone 2 beschikt onder meer over een 4.7 inch Super IPS+ display, een quad-core processor, 2GB aan werkgeheugen en Android 4.0 Ice Cream Sandwich. De tablet beschikt over een 10.1 inch display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Waar bij de eerste generatie Padfone nog gebruik werd gemaakt van een klepje kan de smartphone bij de nieuwe generatie eenvoudig in de tablet geschoven worden.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Padfone 2.

Prijs en beschikbaarheid

ASUS kondigde de Padfone 2 in oktober van dit jaar aan en liet hierbij weten dat het toestel, in tegenstelling tot de eerste generatie, ook in Nederland gelanceerd zal worden. ASUS Benelux laat deze week tegenover Tweakers weten dat we het toestel nog voor de kerst in Nederland kunnen verwachten. Een exacte lanceerdatum werd helaas niet gegeven, maar we houden de winkels in de gaten. De 32GB variant zal te koop zijn voor 799 euro. Voor 32GB extra betaal je ook 100 euro extra.

 • Delen:
ASUS Padfone 2 en Padfone 2 Station
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Ogi
  01 december, 2012 om 19:52

  Kan je deze padfone 2 alleen kopen of kan je ook een abonnement nemen bij t-mobile ?

  • Martijn Chel
   01 december, 2012 om 19:57

   Waarschijnlijk zowel met abo als los.

 2. Ogi
  01 december, 2012 om 19:59

  Hebben jullie enig idee wat de prijs zou zij bij een abonnement?

  • Martijn Chel
   01 december, 2012 om 20:01

   Nee, helaas is dat nog niet bekend.

 3. aj
  04 december, 2012 om 20:02

  Is bij deze 32 gb variant met de advies prijs van 799 euro , de stylus pen (waarmee je kan bellen) en de keyboard dock inbegrepen? en is het toch waar dat deze tweede generatie padfone een 12 of 13 megapixels back cam heeft??? dank u.

 4. Ognjen
  04 december, 2012 om 20:50

  Met dat stylus pen is nog niets bekend zover ik weet. Daarbij heb je een 13 megapixel Camera op de achterkant.

  • ajvbecon
   04 december, 2012 om 21:03

   En over de keyboard dock gesproken?

   • Martijn Chel
    04 december, 2012 om 21:22

    Keyboard dock is verleden tijd helaas.

   • aj
    04 december, 2012 om 22:02

    maar kan ik er wel een keyboard aansluiten als ik er één apart koop? of zitten de juiste aanluitingen er niet aan bij de padfone 2? :(

 5. Ognjen
  04 december, 2012 om 22:57

  Helaas zitter er geen aansluitingen meer voor een keyboard dock.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.