Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

ASUS Padfone 2 verschijnt bij Amazon Duitsland voor 799 euro

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2012, 13:24 CategorieAndroid

ASUS Benelux heeft onlangs aangegeven dat we in Nederland rond de kerstdagen naar de winkel kunnen om de nieuwe Padfone 2 te kopen, maar in Duitsland is het toestel reeds te bestellen via de webwinkel van Amazon. Voor 799 euro krijg je de 32GBPadfone 2 smartphone en de Padfone Station tablet. Daarbij heb je de keuze uit een zwarte en een witte versie.

ASUS Padfone 2

De eerste generatie Padfone heeft de Nederlandse markt nooit officieel bereikt, waarschijnlijk door de terughoudendheid van telecomproviders die het toestel in combinatie met abonnement aan hadden moeten gaan bieden. Deze keer lijkt ASUS zich vooral te focussen op de losse verkoop. De fabrikant houdt vertrouwen in het concept waarbij de smartphone achterin de tablet geschoven kan worden om zo het geheel als tablet te gebruiken.

De ASUS Padfone 2 beschikt onder meer over een 4.7 inch super IPS + display met een resolutie van 1.280 bij 720 pixels, een 1.5GHz Snapdragon processor, 2GB aan werkgeheugen, twee camera’s en Android 4.0 Ice Cream Sandwich als besturingssysteem. ASUs is onlangs in Taiwan begonnen met de uitrol van Android 4.1 Jelly Bean dus deze update zal niet lang meer op zich laten wachten.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de ASUS Padfone 2.

Prijs en beschikbaarheid

Bij Amazon Duitsland is de Padfone 2 momenteel in het wit en in het zwart te bestellen. De 32GB variant (inclusief tablet) kost 799 euro, terwijl de 64GB variant 899 euro kost. Dit zijn ook de prijzen waarvoor het toestel in de Nederlands winkels zal liggen.

Via: Androidnext

 • Delen:
ASUS Padfone 2 en Padfone 2 Station
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. A51Rene
  17 december, 2012 om 16:02

  Sinds afgelopen weekend heb ik (als één van de enige in NL) de Padfone 2, mijn vader heeft deze uit Taiwan meegenomen toen hij op zakenreis was. Heb alleen de phone en niet het station erbij.
  Het is een geweldig apparaat. Voelt er prettig aan en heeft een hele ‘premium feel’ door de bouw kwaliteit. Vooral de achterkant voelt erg prettig aan. Vergeleken met een HTC One X van een vriend komt hij erg ‘luxe’ over. Ook lijkt het scherm groter dan die van de One X, terwijl het formaat van de telefoon niet groter is.
  Gelijk geüpdatet daar 4.1 (die kan je hier in Europa gewoon OTA binnenhalen, terwijl hij alleen voor Taiwan bedoelt is). ASUS customizations uitgezet waardoor het nu stock Android is. Zeker door Project butter en de lekkere specs gaat alles ongelofelijk vloeiend. Moet zeggen dat vooral het WiFi bereik erg goed is: op school ontvang ik netwerken die anderen niet ontvangen. De batterij laadt langzaam om maar gaat wel erg lang mee.
  Aankomende vrijdag gaat m’n abo pas in dus ik kan nog niets zeggen over de andere ‘connectivity’.

  • Martijn Chel
   17 december, 2012 om 18:07

   Thanks voor het delen van je ervaringen!

 2. ajvbecon
  17 december, 2012 om 21:54

  Ik heb op diverse sites gelezen dat ASUS bezig is om een nieuwe docking station te maken speciaal voor de padfone 2 en dat ASUS het later op de markt gaat zetten , is er nog (geupdate informatie of de stylus pen? Of zal ASUS die er niet meer bij doen??

  • Martijn Chel
   17 december, 2012 om 23:10

   Kun je me een linkje van zo’n site geven?
   Het dock van de Padfone 2 is namelijk al nieuw..
   Over de stylus pen heb ik nog niks nieuws.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.