Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Beperkte distributie zorgt voor lage verkoopaantallen Surface RT’

Geschreven door
Geplaatst op7 december 2012, 12:26 CategorieHardware

Voor de lancering van de Surface RT tablet gaf Microsoft aan te verwachten dit jaar 2 tot 4 miljoen Surface tablets te verkopen. Helaas voor de softwaregigant lijkt dit iets te hoog ingeschat. Mede door beperkte distributie, een relatief hoge prijs en matige eerste reviews lijken de eerste verkoopcijfers van de Surface voor Windows RT veel lager uit te vallen.

Tegenvallende resultaten

Analisten praten al weken over de verkoopcijfers van de Surrface RT en andere Windows 8 en Windows RT tablets, Microsoft houdt de lippen nog steeds stijf op elkaar. Volgens de analisten zou Microsoft allang informatie hebben vrijgegeven over verkoopresultaten wanneer deze positief waren en daarom wordt er vanuit gegaan dat de verwachtingen niet waargemaakt zijn.

Beperkte distributie

Volgens diverse analisten is de distributie van de Surface RT tablet een van de belangrijkste redenen voor de tegenvallende verkopen. Men verwacht zelfs een totaal aantal verkochte tablets dat tussen de 500.000 en 600.000 stuks ligt. Microsoft verkoopt de tablet in de VS namelijk alleen in haar eigen vaste en tijdelijke Microsoft Stores. Dit geeft consumenten momenteel maar 65 fysieke mogelijkheden om de tablet in levende lijve te zien. Buiten de VS is het zelfs alleen mogelijk de Suface tablet online te bestellen. De analisten geven aan dat Microsoft veel meer succes zou kunnen boeken wanneer consumenten de tablet ook bij de grotere elektronicaketens kunnen zien, proberen en kopen.

Windows 8 tablets in Nederland

Niet alleen de Surface tablet heeft te maken met een slechte distributie. Eerder deze week onderzochten we welke Windows 8 en Windows RT tablets je al in Nederland kunt kopen. Helaas viel dit ook flink tegen.

Via: AllThingsD

 • Delen:

Reacties

 1. Michael Hensen
  07 december, 2012 om 13:01

  Ik denk dat de verkrijgbaarheid van vernieuwende windows 8 devices de grote bottleneck is in het windows 8 verhaal. Kijken naar alleen windows zie ik zeker verbeteringen tov de vorige versies van windows. Maar de extra ‘features’ van windows lenen zich voornamelijk voor touchscreen. En daar hebben we nog niet z gek veel van gezien, althans alle grote namen hebben hun producten getoond en/of gelanceerd maar de verkrijgbaarheid van deze devices, inclusief de ‘Surface’ tablet, is bar en boos.

  Hopelijk zal dat snel verbeteren want dat is cruciaal voor een MS om zijn windows een stabiele basis op de markt te geven!

 2. Daan
  07 december, 2012 om 16:19

  Microsoft is in mijn ogen toch veel ste laat met zijn tablets..
  Android en appel is al zo onderhand ingeburgerd en nu pas komen hun!
  En dan nog de prijs: tja….mensen houden in deze tijden veel meer de hand op de knip en dan komt microsoft met deze prijzen?? Andere fabrikanten ook trouwens…
  Ben een beetje bang dat zowel de prijs als de verkrijgbaarheid veel roet in het eten gaan gooien..
  Het aanbod van de apps is ook niet iets om over naar huis te schrijven.
  De verwachtingen zijn gewoon te hoog gegrepen voor nu…het heb zijn tijd nodig want ik denk wel dat het uiteindelijk gaat aanslaan mits prijs-verkrijgbaarheid en het aanbod in apps gaan veranderen.

 3. Charles
  10 december, 2012 om 20:55

  Ikzelf ben op zoek naar een Surface, maar inderdaad zoals het artikel aangeeft is hij gewoon niet te bestellen in een nederlandse webshop… Ik begrijp niet dat een bedrijf als Microsoft de distributie van deze tablet niet op orde kan krijgen.. Waar praten we nu over? Zijn toch geen vliegtuigonderdelen?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.