Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Concept: 10.1 inch Nokia tablet met Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op31 december 2012, 11:58 CategorieHardware

Nagenoeg alle grote fabrikanten van mobiele apparaten hebben in de afgelopen twee jaar tablets op de markt gebracht, sommigen behaalden grote successen en anderen hielden het snel voor gezien. Een grote smartphonefabrikant die nog steeds geen tablet gelanceerd heeft maar waar al wel maanden geruchten over verschijnen is Nokia.

Nokia Windows RT tablet

De Finse fabrikant heeft op het gebied van mobiele telefoons de laatste jaren flink wat marktaandeel in moeten leveren en heeft zich nog steeds niet gemengd in de strijd om marktaandeel in de tabletmarkt. Daar zou echter binnenkort verandering in kunnen komen. De afgelopen twee weken zijn er namelijk verschillende geruchten opgedoken waarin gesproken wordt over een 10.1 inch Nokia tablet met Windows RT als besturingssysteem. Volgens de meest recente geruchten zou deze tablet zelfs beschikken over een keyboard cover welke voorzien is van een eigen accu. Daarnaast zou de tablet uitgerust zijn met twee USB poorten en een HDMI poort.

Nokia tablet concept

Een van onze lezers, Pascal van Duren, ziet graag een Nokia tablet verschijnen en heeft daarom een concept in elkaar gezet waarin elementen van Microsoft’s Surface tablet en Nokia’s Lumia smartphones gecombineerd worden. De Nokia Lumia Tab 100, zoals Pascal het concept noemt, heeft dus een herkenbaar design en beschikt over een keyboard cover die vergelijkbaar is met de cover van de Surface voor Windows RT.

De verwachting is dat Nokia haar eerste tablet tijdens MWC 2013, welke eind februari van start gaat, officieel zal presenteren.

 • Delen:

Reacties

 1. Stephan
  31 december, 2012 om 12:38

  Ik zou ‘m wel willen hebben :-)

  Zou mooi zijn als nokia er een echte windows 8 pro variant bij zou gaan maken en niet alleen de RT

 2. Virin Ramcharan
  31 december, 2012 om 19:41

  Zoals de Nokia Lumia Tab 100 er nu uitziet, is hij best mooi.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.