Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dell: Naamgeving Windows RT zorgt voor teveel verwarring

Geschreven door
Geplaatst op17 december 2012, 13:51 CategorieBesturingssystemen

Een van de redenen waarom Windows 8 en Windows RT nog niet voldoen aan de verwachtingen van zowel Microsoft als de hardwarepartners is dat de naamgeving voor onduidelijkheid zorgt. Windows RT is een uitgeklede versie van Windows 8 zonder uitgebreide desktop mogelijkheden die je wel zou verwachten van een product dat de Windows naam draagt.

Verwarring over Windows RT

Veel consumenten zouden verkeerde verwachtingen hebben wanneer ze voor een Windows RT tablet kiezen. Je kunt hier namelijk geen traditionele Windows programma’s op draaien en bent dus compleet afhankelijk van het app-aanbod dat in de Windows Store te vinden is. Dit is te vergelijken met andere mobiele besturingssystemen als iOS en Android. Om deze reden had Microsoft er beter aan gedaan de twee versies van Windows 8 duidelijker te scheiden met een compleet andere naam voor Windows RT.

Ook Dell zag dit probleem al vroeg ontstaan en zou volgens recente berichten Microsoft hebben proberen te overtuigen van de Windows RT naam af te stappen. Toen Microsoft dit jaar besloot de naam Windows RT aan het besturingssysteem voor apparaten met een ARM processor mee te geven zou Jeffrey Clarke, hoofd van de PC afdeling bij Dell, contact gezocht hebben met Steve Ballmer, CEO van Microsoft. Hij heeft Ballmer naar eigen zeggen nadrukkelijk verzocht een andere naam te kiezen aangezien de huidige naam consumenten zou kunnen laten denken dat Windows RT compatibel is met oudere versies van Windows software. Ballmer zou hierop gezegd hebben dat het Windows merk te belangrijk was om niet te gebruiken voor het besturingssysteem.

Beschikbaarheid Windows 8 tablets

Of Microsoft er nog steeds zo over denkt is niet duidelijk maar wel duidelijk is dat de verwachtingen op dit moment nog niet waargemaakt kunnen worden. Zo hebben we begin deze maand een overzicht gemaakt van de Windows 8 en Windows RT tablets die in Nederland te koop zijn en hieruit bleek dat meer dan de helft van de aangekondigde tablets nog steeds op zich laat wachten of zeer lastig te vinden is.

Weinig animo voor Windows RT

Zeker wat betreft Windows RT is er nog maar weinig animo van fabrikanten. Er is een klein aantal Windows RT tablets te koop, waaronder de ASUS Vivo Tab RT, de Microsoft Surface RT en de Samsung ATIV Tab, en Dell zelf komt binnenkort met de XPS 10 tablet met Windows RT. Daarbij doken er begin oktober berichten op dat veel fabrikanten hun plannen om meerdere Windows RT tablets te lanceren geschrapt zouden hebben.

Meer informatie

Lees meer over het verschil tussen Windows 8 en Windows RT en bekijk alle reeds gelanceerde Windows RT en Windows 8 tablets in onze tablet database.

Via: Neowin

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.