Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Een eerste indruk van Windows 8 op een tablet

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2012, 19:42 CategorieBesturingssystemen

Sinds een paar dagen heb ik hier een paar Windows 8 tablets liggen waar ik de komende week eens goed mee ga spelen voordat ik er een review over kan schrijven. De twee Acer tablets (Iconia Tab W510 en W700) zijn ook de eerste tablets die mij voor het eerst uitgebreid blootstellen aan Windows 8. In dit artikel vind je een video waarin ik Windows 8 eens van dichtbij bekijk.

Windows 8 op een tablet

Deze video is allerminst als review bedoeld en vooral als een eerste blik op hoe Windows 8 er op een tablet (hybride computer?) uitziet. Ik zal her en der nog wel wat dingen moeten ontdekken en misschien ook wel wat betere bewoordingen moeten vinden voor wat ik beschrijf (Metro UI en Windows 7 omgeving!?) maar ik denk dat het een voor veel van onze lezers een prima indruk kan geven hoe Windows 8 er op een touchscreen uitziet en functioneert.

Mocht je vragen hebben over Windows en/of Windows RT, stel deze dan in onze Vraagbaak. Vooral de Windows 8 vragen zal ik zo snel mogelijk beantwoorden want mijn eerste ervaring met Windows RT laat nog steeds op zich wachten. Meer informatie over het nieuwe besturingssysteem, de mogelijkheden en de beperkingen vind je in onze complete Windows 8 Gids.

Alle Windows 8 tablets

In Nederland zijn er inmiddels heel wat Windows 8 en Windows RT tablets gelanceerd, van veel verschillende fabrikanten en in veel verschillende soorten en maten. In onze tablet vergelijker vind je een overzicht van alle in Nederland gelanceerde Windows 8 tablets en kun je ze eenvoudig met elkaar vergelijken. Recente nieuwtjes over tablets en software zijn te vinden in ons Windows 8 archief. • Delen:

Reacties

 1. Stef
  23 december, 2012 om 22:42

  Jammer dat je niet eerst een beetje voorbereid hebt. De trilling in je stem, de twijfel, vind ik een beetje jammer persoonlijk.

  • Sam Rijver
   23 december, 2012 om 22:48

   Tsjaa ik ben niet van ms pr. Ik had ook nog wen week kunnen wachten voordat ik wat liet zien maar koos voor deze optie.

   • Stef
    24 december, 2012 om 10:23

    it’s all good haha. Ik zeg ook niet dat het werd opgelezen. Het was meer iets te onvoorbereid en hoor ook een bibber in de stem.
    Verder prima video, maar dacht zeg het toch maar even. :)

  • Martijn Chel
   24 december, 2012 om 0:48

   Het is ook meer ‘samen met de kijker’ Windows ontdekken denk ik hoor. Al het voorbereide en uiteindelijke werk kun je in de reviews verwachten :)

  • Ronnie
   24 december, 2012 om 5:13

   Het kwam bij niet over alsof het wordt opgelezen en het klonk erg oprecht! Volgens mij duurt het wel weken misschien zelf maanden voordat je echt weet wat een W8 tablet kan of niet kan en er een volledige review van kan schrijven, daarom is dit een leuke update tussendoor. keep it up Sam.

 2. J. Van Breda
  25 december, 2012 om 18:14

  Doe mij de acer w700 maar. Vet hoor, die weg geef weken…….

  Oh…… Wacht even hoor………..

  ;-)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.