Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste specificaties ASUS MeMO Pad ME371MG met Intel chip opgedoken

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2012, 11:39 CategorieAndroid

Dat ASUS volgend jaar met de 7 inch MeMO Pad ME172V budget Android tablet komt lijkt zo goed als zeker, maar de kans is groot dat ASUS twee 7 inch tablets gaat lanceren. Vandaag is er namelijk informatie opgedoken over de MeMO Pad ME371MG, een 7 inch Android Jelly Bean tablet met een opvallende processor; een Atom Z2420 variant van Intel.

ASUS MeMO Pad ME371MG

Op dezelfde manier als dat we meer informatie kregen over de ME172V is vandaag informatie opgedoken over de ME371MG. Er is namelijk op Picasa een foto gespot die gemaakt zou zijn met deze tablet. Uit deze informatie kunnen we een aantal opvallende specificaties halen. Zo heeft de foto een vrij hoge resolutie van 1.536 bij 2.048 pixels en draait de tablet op Android 4.1 Jelly Bean.

ASUS-MeMO-ME371MG-foto

Het meest opvallende is dat de tablet zou beschikken over een Intel Atom Z2420 processor met een kloksnelheid van 1.2GHz. Verder zou de tablet uitgerust zijn met een 7 inch IPS LCD display, een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 1GB aan werkgeheugen, 16GB aan opslaggeheugen, GPS ondersteuning, Wifi en Bluetooth. Hebben we hier dan te maken met een op Intel gebaseerde Nexus 7 variant? Op zich geen rare gedachtegang aangezien de Google Nexus 7 in eerste instantie de ASUS ME370T was.

Prijs en beschikbaarheid

De ME371MG naam bevat ook een verwijzing naar een optionele 3G module. ASUS gebruikt de letter G namelijk al een tijdje om modellen met 3G aan te duiden. ASUS zal deze tablet waarschijnlijk tijdens CES 2013 officieel presenteren en volgens Notebookitalia komt de MeMO Pad ME371MG op de markt voor een prijs die tussen de 199 en 249 euro ligt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.