Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Eerste unboxing video’s van de Lenovo IdeaPad Yoga 11

Geschreven door
Geplaatst op9 december 2012, 12:36 CategorieHardware

Lenovo is één van de weinige fabrikanten die naast Windows 8 tablets, hybride tablets en convertible tablets ook een Windows RT convertible tablet op de markt brengt. De Lenovo IdeaPad Yoga 11 is sinds vorige week te koop in Nederland voor een prijs van 799 euro en is het kleine broertje van de Lenovo IdeaPad 13 die op de volledige versie van Windows 8 draait.

Lenovo IdeaPad Yoga 11 – Unboxing video’s

Kijkend naar de specificaties, mogelijkheden en de prijs is de IdeaPad Yoga 11 één van de meest interessante Windows RT producten van dit moment. Het apparaat is namelijk op het eerste gezicht een normale laptop met volledig QWERTY keyboard, maar het display kan omgeklapt worden zodat je het geheel als tablet kunt gebruiken. In Duitsland is de IdeaPad Yoga 11 ook reeds te koop en daar zijn inmiddels de eerste hands-on en unboxing video’s gepubliceerd.

Uit de eerste ervaringen kunnen we halen dat men redelijk te spreken is over het design en de bouwkwaliteit van deze convertible tablet. Het apparaat is relatief dun, kijkend naar andere laptops en notebooks, en kan gebruikt worden voor zowel langdurig werken als even tussendoor wat browsen of een spelletje spelen. Ook over het keyboard met touchpad is men positief, de toetsen zijn groot genoeg en het touchpad werkt naar behoren. Daarnaast blijken de posities waarin het apparaat door het draaiende display geplaatst kan worden praktisch en eenvoudig te gebruiken.

Lenovo IdeaPad Yoga 11 – Prijs

Je betaalt voor de Lenovo IdeaPad Yoga 11 799 euro. Dit is dezelfde prijs die je voor de ASUS Vivo Tab RT met afneembaar keyboard dock betaalt maar wel 300 euro meer dan de Microsoft Surface voor Windows RT. Daarbij moet gezegd worden dat de Surface RT natuurlijk een stand-alone tablet met optionele Touch Cover is.

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de Lenovo IdeaPad Yoga 11.

Bronnen: TechHive, TabTech

 • Delen:

Reacties

 1. sjeun
  09 december, 2012 om 19:19

  volgens mij kost een yoga 13 i7 model tegen de 1600 euro aan. is dit terecht of veel te duur. zelf denk ik te duur!

  • Jarno
   20 december, 2012 om 0:06

   Voor een i7 is het wel ok. Het heeft goede battery life. Alleen jammer dat ie zo zwaar is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.