Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Geen loonheffing van toepassing op de Nexus 7, wel op de iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op6 december 2012, 17:26 CategorieApple

Eerder deze week berichtten we al over een rechtszaak tussen RTL en de Belastingdienst over het wel of niet belasten van een iPad die aan een groot deel van de werknemers gegeven was. Volgens RTL is de iPad een communicatiemiddel dat voornamelijk voor werkgerelateerde doeleinden gebruikt worden. De rechter besloot echter anders waardoor RTL flink wat belasting moet afdragen.

Groter dan 7 inch is belastbaar

Webwereld heeft vandaag bij de belastingdienst nagevraagd wat nu de exacte regels zijn voor het zonder loonheffing uitdelen van tablets aan werknemers. Het komt er op neer dan alle tablets die groter dan 7 inch zijn niet gezien worden als communicatiemodel, zelfs als alle functies hetzelfde zijn van een 7 inch of kleinere tablet. Een tablet als de 7 inch Google Nexus 7 hoeft wordt dus gezien als communicatiemiddel en daar heeft geen loonheffing over afgedragen te worden. De iPad mini is een stuk minder interessant voor werkgevers aangezien hier wel belasting over betaald moet worden. De iPad mini is namelijk 7.9 inch groot.

Uitzondering

Wel is er een uitzondering. Wanneer de tablet alleen voor werkgerelateerde zaken gebruikt wordt kan deze buiten deze regel vallen en hoeft er door de werkgever dus geen loonheffing over betaald te worden.

  • Delen:

Reacties

 1. Rudy
  07 december, 2012 om 12:50

  Vreemd dat de afmeting van het scherm een rol speelt.
  Zeg gewoon met 3g is een communicatiemiddel en zonder niet.
  Makkelijker kunnen ze het niet maken :p.

 2. Daan
  07 december, 2012 om 22:33

  Dus een nexus 7 met 3g zou ook problemen opleveren bij bedrijven??
  Beetje vreemd allemaal, maar goed.

  • Martijn Chel
   07 december, 2012 om 23:20

   Nee want die is 7 inch.

 3. Daan
  08 december, 2012 om 11:11

  Ok..duidelijk :-)
  Al die regeltijes ook…

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.