Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Goedkopere en dunnere Nexus 7 verschijnt in eerste kwartaal 2013’

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2012, 12:46 CategorieAndroid

Al bijna sinds de lancering van de inmiddels populaire Google Nexus 7 gaan er geruchten over een nog goedkopere versie. Daadwerkelijke bewijzen of officiële bevestigingen zijn we nog niet tegengekomen maar waar rook is, is natuurlijk ook vuur. Zo hebben we geruchten over een budget tablet van ASUS voorbij zien komen die zomaar onder de Nexus noemer zou kunnen vallen.

Dunnere displays

In een nieuw bericht heeft Digitimes van diverse bronnen bij toeleveranciers vernomen wat de plannen zijn van Google en ASUS. Zo zou er gekozen zijn voor een goedkopere touchscreen technologie, genaamd glass-film-film (GFF), welke moet zorgen voor een lagere verkoopprijs en een nog slanker design. O-Film, het bedrijf dat de touchscreens maakt, is reeds gestart met het leveren van de schermen.

Lancering begin 2013

Volgens de bronnen van het bericht is een 99 dollar kostende Nexus 7 tablet goed mogelijk maar analisten verwachten dat Google en ASUS niet zo laag kunnen gaan met het besparen van kosten in de productieketen. Hierdoor zou de prijs tussen de 129 en 149 dollar komen te liggen, wat natuurlijk nog steeds zeer aantrekkelijk is. Verder weten de bronnen te melden dat de goedkopere Nexus 7 voornamelijk op opkomende markten gericht is en mogelijk in het eerste kwartaal van 2013 gelanceerd wordt. ASUS verwacht in eerste instantie 500.000 tot 600.000 stuks te verkopen.

   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.