Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google gaat voorlopig niet meer Windows 8 apps ontwikkelen’

Geschreven door
Geplaatst op13 december 2012, 11:01 CategorieApplicaties

Sinds 26 oktober is het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, Windows 8, te koop en leveren ook veel hardwarefabrikanten hun producten met Windows 8 of Windows RT software. Google heeft al heel wat applicaties voor iOS en Android ontwikkeld en je zou dus zeggen dat de internetgigant ook gelijk aandacht besteed aan de ontwikkeling van apps voor Windows 8.

Meteen na de lancering van Windows 8 kwam Google met de ‘Get your Google back‘ campagne waarmee Windows 8 gebruikers op een eenvoudige manier Google Search en Chrome kunnen installeren op hun apparaat. Het lijkt echter voorlopig te blijven bij deze applicaties. Google Apps product management director Clay Bavor geeft namelijk tegenover V3 aan dat het bedrijf geen plannen heeft voor de ontwikkeling van meerdere applicaties voor Windows 8 of Windows RT.

Volgens Bavor wil Google absoluut investeren in applicaties voor besturingssystemen waar veel mensen gebruik van maken, maar Windows 8 en Windows Phone hebben op dit moment gewoon te weinig gebruikers. Dit is op zich niet heel verrassend aangezien het besturingssysteem nog redelijk nieuw is en de beschikbaarheid van Windows 8 tablets te wensen overlaat. Wel zal de internetgigant terugkomen op deze beslissing zodra de trend veranderd en de userbase van Windows 8 aanzienlijk groeit.

Voorlopig moet je het dus doen met de Google Search en Chrome apps, en de web versies van andere diensten van Google. Dit is voor Windows 8 en Windows RT gebruikers echter voorlopig geen groot probleem aangezien alle diensten van Google prima toegankelijk zijn. Toch zal Google waarschijnlijk wel applicaties gaan ontwikkelen. Microsoft is namelijk in vele opzichten een directe concurrent en Google zal het risico niet willen lopen dat Microsoft dominanter wordt doordat het de enige aanbieder is op haar eigen platform.

Bekijk onze tablet database voor een overzicht van alle Windows 8 en Windows RT tablets en convertibles.

Via: The Verge

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.