Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Heb jij vragen over de Acer Iconia Tab W510 en W700 Windows 8 tablets?

Geschreven door
Geplaatst op21 december 2012, 15:14 CategorieWindows

Het heeft even geduurd maar we hebben inmiddels de eerste Windows 8 tablets ontvangen en deze gaan we natuurlijk uitgebreid testen. We beginnen met twee Windows 8 tablets van Acer, de mid-end Iconia Tab W510 met keyboard dock en high-end Iconia Tab W700 met dock en keyboard. We testen de tablets tegelijkertijd dus zullen ook een en ander vergelijken.

Review Acer Windows 8 tablets

De Acer Iconia Tab W510 wordt als stand-alone tablet en in combinatie met keyboard dock verkocht. De tablet beschikt over een 10.1 inch LCD IPS display met een resolutie van 1.366 bij 768 pixels. Verder is de tablet uitgerust met onder meer een 1.8GHz Intel Atom Z2760 processor, 2GB aan werkgeheugen, 32GB aan opslaggeheugen, USB en HDMI poorten en twee camera’s. Het optionele dock kan ook als standaard gebruikt worden.

De Acer Iconia Tab W700 is gericht op de veeleisende gebruiker en wordt standaard met een Bluetooth keyboard en een dock geleverd. Verder beschikt de tablet over een 11.6 inch LCD IPS display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een Intel Core i3 processor, 4GB aan werkgeheugen, 64GB aan opslaggeheugen, USB en HDMI poorten, en twee camera’s. Het dock is eigenlijk een standaard waarmee de tablet in een hoek geplaatst kan worden en beschikt daarnaast over extra USB poorten.

Stel je vragen

Collega Sam gaat beide tablets de komende dagen uitgebreid testen en aangezien dit de eerste Windows 8 tablets zijn die we bekijken bieden we je via deze weg de mogelijkheid alvast vragen te stellen, zowel over de software als over de hardware. Stel je vragen met betrekking tot een van deze twee tablets in onze nieuwe vraagbaak.

 • Delen:
Acer Iconia Tab W510
Windows 8

Reacties

 1. TabletMan
  21 december, 2012 om 15:29

  Hallo, waar exact in de vraagbaak? Ik zie niet onmiddellijk een dedicated topic ofzo?

  Dus dan al maar alvast hier 2 vraagjes voor de W510:

  1)Andere reviews klagen vaak over de touchpad (onnauwkeurig, verspringen, geen scroll of multi-touch, …). Graag dus goed testen en indien mogelijk uitvissen of dit softwarematig (= wachten op een easy driverupdate) te verhelpen is, of het daadwerkelijk een hardware-probleem en/of -beperking betreft?

  2) Gaming: De in de Atom ingebakken GPU is naar verluid vrij zwak, dus graag specifiek de gaming-performance testen. Zowel metro-apps als legacy games in desktop-mode. Zowel simpele (2D) games als zware (3D) games aub. Ik hoop bvb. stiekem dat een oudere shooter als Counterstrike (Source) of Battlefield 1942/Vietnam hier toch nog net wel op zal te draaien zijn? Zijn games uit 2004, keeping my fingers crossed…

  Alvast bedankt!

  • Martijn Chel
   21 december, 2012 om 15:40

   Hoi,
   Er is geen speciaal topic voor. De vraagbaak is zo ingericht dat je gewoon een vraag kunt stellen en deze aan een categorie kunt hangen. In dit geval Acer, Windows 8 tablets.
   Je vragen nemen we mee, maar ik kan je nu al zeggen dat de problemen met het touchpad ook bij ons al zichtbaar zijn. Daar is niet direct een oplossing voor en lijkt een beperking qua hardware.

   • TabletMan
    21 december, 2012 om 16:24

    OK, mmm, touchpad hardware-probleem is wel een potentieel struikelblok :-(

    Anyway, heb een topic aangemaakt in de vraagbaak met ook nog een 3de extra vraag erbij.

    Thx!

 2. luc hernou
  10 juli, 2013 om 20:35

  Geachte.ik kocht deze w700 i3 in thailand met de ivybridgeprocessor dus ook de 4000 grafische kaart,waarom wordt deze nog steeds niet verkocht in europa en blijven we hier met oudere modellen zitten.ook heb ik de dockingstation en de sleeve met bluetooth keyboad ,dit alles voor en goeie 525 euro.hier is het 699 voor de oudere versie en de docking zit er niet meer bij,dit is toch niet normaal?
  mvg luc

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.