Huawei toont 6.1 inch Ascend Mate phablet met Full HD display

23 december 2012 1 Minuut 2 Reacties
Huawei-Ascend-Mate

Steeds meer fabrikanten wagen zich aan de nieuwe phablet categorie. Eerder deze maand presenteerde Samsung een nieuwe en goedkopere phablet en doken de eerste afbeeldingen op van de Sony Yuga phablet. Ook Huawei is van plan op korte termijn een kruising tussen een smartphone en een tablet op de markt te brengen in de vorm van de Huawei Ascend Mate.

Hoewel de fabrikant de nieuwe phablet waarschijnlijk tijdens CES 2013 volgende maand officieel zal presenteren heeft een topman van Huawei het toestel al gedemonstreerd in een Chinese winkel. De Ascend Mate is met een 6.1 inch display een stuk groter dan de Samsung Galaxy Note II en de vraag is dus of dit toestel nog wel geschikt is om comfortabel mee te bellen.

Verder beschikt de Ascend Mate over een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een quad-core HiSilicon K3V3 processor met een kloksnelheid van 1.8GHz en een 4.000 mAh batterij. Het toestel zou minder dan een centimeter dik zijn.

Tijdens CES 2013 zal Huawei het model officieel presenteren en de kans is groot dat ook een aantal andere fabrikanten de beurs gebruiken om nieuwe phablets te tonen. Op 8 januari gaat de beurs van start dus zorg dat je dan de website goed in de gaten houdt.

Via: Engadget

Reacties (2)