Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Huawei toont 6.1 inch Ascend Mate phablet met Full HD display

Geschreven door
Geplaatst op23 december 2012, 12:55 CategorieHardware

Steeds meer fabrikanten wagen zich aan de nieuwe phablet categorie. Eerder deze maand presenteerde Samsung een nieuwe en goedkopere phablet en doken de eerste afbeeldingen op van de Sony Yuga phablet. Ook Huawei is van plan op korte termijn een kruising tussen een smartphone en een tablet op de markt te brengen in de vorm van de Huawei Ascend Mate.

Hoewel de fabrikant de nieuwe phablet waarschijnlijk tijdens CES 2013 volgende maand officieel zal presenteren heeft een topman van Huawei het toestel al gedemonstreerd in een Chinese winkel. De Ascend Mate is met een 6.1 inch display een stuk groter dan de Samsung Galaxy Note II en de vraag is dus of dit toestel nog wel geschikt is om comfortabel mee te bellen.

Verder beschikt de Ascend Mate over een Full HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels, een quad-core HiSilicon K3V3 processor met een kloksnelheid van 1.8GHz en een 4.000 mAh batterij. Het toestel zou minder dan een centimeter dik zijn.

Tijdens CES 2013 zal Huawei het model officieel presenteren en de kans is groot dat ook een aantal andere fabrikanten de beurs gebruiken om nieuwe phablets te tonen. Op 8 januari gaat de beurs van start dus zorg dat je dan de website goed in de gaten houdt.

Via: Engadget

 • Delen:
Huawei Ascend Mate
Android Jelly Bean (4.1)

Reacties

 1. Ronnie
  23 december, 2012 om 19:33

  Waar stopt deze trent van Smartphones die steeds maar groter worden en tablets die kleiner worden (of groter)? Ik blijf het een raar gezicht vinden van mensen met z’n joekel van een scherm aan hun oor. Auto merken vergroten ook steeds om de paar jaar de modellen, maar dat is in verhouding een stuk minder dan de Smartphone makers! Anders had de huidige Golf de afmetingen gehad van een S klasse.

  • T.A Blet
   24 december, 2012 om 19:42

   Super coole ontwikkeling!
   Hij zal wel niet naar Nederland komen, anders Verkocht!!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.