Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Intel gaat Ivy Bridge processors energiezuiniger maken’

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2012, 11:39 CategorieHardware

Windows 8 is dé kans voor Intel om voet aan de grond te krijgen in de tabletmarkt maar helemaal soepel gaat het niet voor de chipfabrikant. Het aanbod van Windows 8 tablets is op dit moment nog zeer beperkt en daarbij heeft de chipfabrikant te maken met het probleem dat haar processors niet zo energiezuinig zijn als die van de ARM concurrentie.

Bij een tablet en laptop/Ultrabook is mobiliteit van groot belang en om mobiel te zijn moet deze een lange batterijduur hebben. Een groot deel van de Windows 8 tablets, hybride tablets, convertible tablets en Ultrabooks maakt gebruik van de Ivy Bridge processors van Intel en deze zorgen voor een relatief korte batterijduur. Ze zijn immers minder energiezuinig dan de ARM varianten. Zo verbruikt de meest energiezuinige Ivy Bridge variant 17 Watt terwijl energiezuinige ARM varianten zo’n 2 Watt verbruiken.

Zuinigere Ivy Bridge processors

Intel wil dan ook op dit gebied verbeteringen doorvoeren. Volgens bronnen van CNET zal Intel het energieverbruik van de Ivy Bridge processors binnenkort drastisch verlagen. Wat Intel precies in gedachten heeft en wat voor effect dit zal hebben op de prestaties van de processor is nog niet duidelijk. Eerder dit jaar liet Intel al weten in 2013 de ‘Haswell’ processor te introduceren die 20 keer minder energie nodig zou hebben dan de huidige generatie processor. Desondanks blijven de prestaties en de reactiesnelheid volgens de chipfabrikant uitstekend.

Surface Pro

Momenteel wordt de Ivy Bridge chip echter nauwelijks in stand-alone tablets gebruikt. De Microsoft Surface Pro die in januari moet verschijnen is het enige model. Fabrikanten kiezen in de meeste gevallen voor de Intel Clover Trail variant die energiezuiniger is maar qua prestaties flink inlevert.

 • Delen:

Reacties

 1. tuur
  05 december, 2012 om 14:31

  dus wachten maar weer?! zo blijf ik aankoop uitstellen.
  Heb geen idee hoeveel beter de prestaties van de huidige Clover Trail is tov mijn huidige tablet (Q550) met Atom Z670 1,5Ghz CPU.
  Daar draai ik nu W8 Pro op maar dit is toch niet optimaal.

  Wil de Lenovo Thinkpad2 aanschaffen doch ben bang dat die ook te traag gaat zijn om optimaal office apps te draaien.

  iemand goede raad?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.