Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel werkt aan eigen Red Ridge Android tablet met Medfield chip

Geschreven door
Geplaatst op10 december 2012, 12:25 CategorieAndroid

Intel heeft haar Medfield processor met laag energieverbruik al in enkele smartphones verwerkt en het lijkt erop dat de chipfabrikant de Medfield processor nu ook voor tablets gaat gebruiken. Bij de Amerikaanse keuringsinstantie voor draadloze communicatie, de FCC, is een Intel Red Ridge tablet met Medfield chip en Android als besturingssysteem opgedoken.

Intel Red Ridge tablet

Red Ridge is waarschijnlijk de codenaam voor de tablet en welke processor er exact in de tablet verwerkt zit is nog duidelijk. Mogelijk gaat het hier om de 1.6GHz Intel Atom Z2460 die in smartphones gebruikt wordt of een nieuwe dual-core variant. Uit de informatie van de FCC kunnen we verder halen dat de tablet beschikt over Wifi 802.11a/b/g/n, NFC en Bluetooth voor draadloze communicatie, en draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Eind vorig jaar maakte Intel al bekend een Atom processor speciaal voor Android tablets te gaan ontwikkelen en werd al een developer Android tablet met Medfield chip gespot. Begin dit jaar toonde Lenovo haar eerste tablet met Medfield chip maar dit model is nog niet verschenen.

CES 2013

Of Intel dit model daadwerkelijk op de markt wil brengen is niet duidelijk maar volgens bronnen van Engadget gaat het om een productiemodel wat zou betekenen dat de tablet binnen niet al te lange tijd op de markt verschijnt. Waarschijnlijk krijgen we tijdens CES 2013 in Las Vegas, vanaf 8 januari, meer informatie te horen en te zien.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.