‘Intel wil chipfabrikant Nvidia overnemen’

14 december 2012 1 Minuut 3 Reacties
Intel-logo

Dat Intel het zwaar heeft in de markt voor mobiele processors is geen geheim. De chipfabrikant heeft nog geen voet aan de grond gekregen in de alsmaar groeiende markt voor smartphones en tablets en de introductie van Windows 8 tablets met een Intel processor verloopt verre van vlekkeloos. Maar, als het op eigen kracht niet lukt, waarom dan geen concurrent overnemen?

Intel neemt Nvidia over?

Er zijn gisteren nogal opvallende geruchten opgedoken over het feit dat Intel chipfabrikant Nvidia over zou willen nemen. Nvidia is verantwoordelijk voor onder meer de Tegra 2 en Tegra 3 processors die we in een groot aantal smartphones en tablets terugvinden en dus een zeer grote speler op het gebied van mobiele processors. Een overname door Intel zou betekenen dat Intel direct ook een belangrijke speler wordt en op de kennis en technologie van Nvidia kan voortborduren.

Daarbij wordt in het gerucht vermeld dat de topman van Nvidia, Jen-Hsun Huang, de CEO van Intel zou worden na de overname. Intel’s huidige CEO zal volgend jaar namelijk met pensioen gaan en het bedrijf zou op zoek zijn naar een externe opvolger. Als laatste wordt in het gerucht aangegeven dat Intel niet alleen interesse heeft in de afdeling voor mobiele processors. Het bedrijf zou het complete bedrijf, inclusief de afdeling verantwoordelijk voor de GeForce systemen, willen overnemen.

Natuurlijk moeten we dit met een flinke korrel zout nemen maar het zou voor beide bedrijven een interessante optie zijn.

Via: Slashgear

Reacties (3)