Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Intel wil chipfabrikant Nvidia overnemen’

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2012, 11:39 CategorieHardware

Dat Intel het zwaar heeft in de markt voor mobiele processors is geen geheim. De chipfabrikant heeft nog geen voet aan de grond gekregen in de alsmaar groeiende markt voor smartphones en tablets en de introductie van Windows 8 tablets met een Intel processor verloopt verre van vlekkeloos. Maar, als het op eigen kracht niet lukt, waarom dan geen concurrent overnemen?

Intel neemt Nvidia over?

Er zijn gisteren nogal opvallende geruchten opgedoken over het feit dat Intel chipfabrikant Nvidia over zou willen nemen. Nvidia is verantwoordelijk voor onder meer de Tegra 2 en Tegra 3 processors die we in een groot aantal smartphones en tablets terugvinden en dus een zeer grote speler op het gebied van mobiele processors. Een overname door Intel zou betekenen dat Intel direct ook een belangrijke speler wordt en op de kennis en technologie van Nvidia kan voortborduren.

Daarbij wordt in het gerucht vermeld dat de topman van Nvidia, Jen-Hsun Huang, de CEO van Intel zou worden na de overname. Intel’s huidige CEO zal volgend jaar namelijk met pensioen gaan en het bedrijf zou op zoek zijn naar een externe opvolger. Als laatste wordt in het gerucht aangegeven dat Intel niet alleen interesse heeft in de afdeling voor mobiele processors. Het bedrijf zou het complete bedrijf, inclusief de afdeling verantwoordelijk voor de GeForce systemen, willen overnemen.

Natuurlijk moeten we dit met een flinke korrel zout nemen maar het zou voor beide bedrijven een interessante optie zijn.

Via: Slashgear

 • Delen:

Reacties

 1. anl
  14 december, 2012 om 17:18

  …euhhhh ….nou is het nu al niet zo dat Intel en NVidia al een soort van hechte samenwerking hebben of partnership op gebied van GeForce videokaarten voor in PC’s ?? Dit om een vuist te maken tegen de combinatie AMD en ATI met hun (beter dan GeForce) Radeon videokaareten voor de PC wereld (en goedkoper en betere prestaties).
  Dus tja….als Intel overal heerser wil zijn en zeker niets wil missen van de groeiende tablet en smartphone markt…zou zomaar kunnen hoor !!

 2. T
  21 december, 2012 om 15:44

  Bad news!

  Thats just my opinion.
  How i see this, takeovers isnt good at all!
  John D. Rockefeller “Competition is a sin!”
  Company’s getting bigger and bigger,
  and one day only a few biggest company’s left.
  In the end they will…..

  Don’t be fooled!

 3. guest blogging
  02 december, 2013 om 17:54

  Magnificent beat ! I would like to apprentice
  while you amend your site, how can i subscribe for a blog web site?
  The account aided me a acceptable deal. I
  had been tiny bit familiar of this your broadcast provided vibrant transparent idea

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.