Jelly Bean update Galaxy Note vertraagd tot begin 2013

19 december 2012 1 Minuut 2 Reacties
Galaxy-Note

De tweede generatie Galaxy Note is vanuit de winkel al voorzien van Android 4.1 Jelly Bean maar bezitters van de eerste generatie Galaxy Note moeten het nog steeds doen met Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Er zijn al verschillende berichten over de uitrol van de Jelly Bean update voor de Note voorbij gekomen maar tot op heden is er nog nergens een update verschenen.

Eind vorige maand lekte de officiële Android 4.1.2 Jelly Bean update voor de Galaxy Note uit en werd door Samsung Zweden aangegeven dat de update dit jaar nog uitgerold zou worden. Inmiddels heeft de Zweedse tak van Samsung de uitrol van de update verschoven naar december-januari en aangezien we inmiddels al bijna aan het einde van december zitten zal het waarschijnlijk januari worden voordat de update aangeboden zal worden.

Reden voor vertraging

Volgens SamMobile is de vertraging te wijten aan een bug die veroorzaakt wordt door de Exynos processor in combinatie met de nieuwste Android versie. De bug zou namelijk kwaadwillenden toegang geven tot belangrijke onderdelen van het toestel. Samsung zou dit probleem eerst willen oplossen alvorens te update uit te rollen.

Galaxy Note II

Benieuwd naar onze ervaringen met de tweede generatie Note? Bekijk dan de review van de Galaxy Note II.

Reacties (2)