Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Meer details en eerste foto’s goedkope Acer Iconia B1 tablet

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2012, 18:22 CategorieAndroid

Het kan snel gaan in tabletland. Gisteren maakte Acer Benelux bekend dat er tijdens CES 2013 een nieuwe budget tablet gelanceerd zal worden die voor zo’n 150 euro in de winkels zal liggen, vanmorgen lekten de eerste benchmark resultaten uit en nu hebben we zelfs de officiële persafbeeldingen al binnen. Daarnaast is er ook meer bekend over de specificaties.

Acer Iconia B1

We wisten al dat de tablet, welke gaat onder de naam Iconia B1, wordt uitgerust met een 7 inch display, een resolutie van 1.024 bij 600 pixels, een dual-core processor, een PowerVR SGX531 grafische processor en Android 4.1 Jelly Bean. Uit documenten van de Amerikaanse FCC blijkt nu dat de processor een dual-core MediaTek variant is en dat de tablet verder voorzien is van 512MB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen, GPS, Wifi, Bluetooth en een microSD card reader waarmee het geheugen uitgebreid kan worden. Waarschijnlijk wordt er ook een Wifi plus 3G variant gelanceerd.

Acer-Iconia-B1-2

Uit de persafbeeldingen kunnen we halen dat de Iconia B1 veel lijkt op de Iconia Tab A110, en voorzien is van een zwarte afwerking met een blauw frame. Links onderop de tablet vinden we een apart blauw hoekje met het Iconia merk.

Prijs en beschikbaarheid

Tijdens de CES 2013, welke op 8 januari van start gaat, zal Acer de tablet officieel presenteren maar inmiddels is er weinig spannends meer over om naar uit te kijken. De tablet moet in het eerste kwartaal nog op de markt verschijnen voor een prijs die rond de 150 euro ligt.

Bron: PhoneArena

  • Delen:
Acer Iconia B1-A71
Android Jelly Bean (4.1)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.