Microsoft gaat Surface RT tablet in meer winkels verkopen

12 december 2012 1 Minuut 6 Reacties
Surface-tablet-pers

Hoewel Microsoft zelf geen officiële cijfers bekendgemaakt heeft horen we van alle kanten dat de verkopen van de onlangs geïntroduceerde Surface RT tablet behoorlijk tegenvallen. Met name de beperkte distributie wordt als reden voor de magere verkopen gegeven. Microsoft lijkt dit nu zelf ook in te zien en gaat de Surface RT tablet ook in andere winkels aanbieden.

Distributie Surface RT

De Surface voor Windows RT wordt momenteel nog steeds alleen via de officiële Microsoft Stores en de online winkel van Microsoft verkocht. Het probleem is dat veel mensen geen Microsoft Store in de beurt hebben en het online kopen van een tablet die je nog nooit gezien hebt een hoge drempel is. Microsoft heeft daarom gisteren bekendgemaakt de Surface RT tablet binnenkort via meerdere kanalen aan te gaan bieden.

Meer winkels en meer landen

Microsoft geeft aan dat het plan om dit te doen al bestond voor januari van volgend jaar maar het lijkt erop dat dit dus naar voren geschoven is. Vanaf half december gaan diverse grote winkelketens, waaronder Staples, de Surface RT tablet verkopen. Daarbij laat Microsoft weten dat er op termijn meer landen aan de lijst toegevoegd worden waardoor we wellicht volgend jaar ook in Nederland voor de Surface tablets naar de winkel kunnen. Op dit moment wordt de tablet in de VS, Canada, Australië, China, Frankrijk, Duitsland en de UK verkocht.

Surface voor Windows 8 Pro

Microsoft liet onlangs al weten in december met de tweede Surface tablet op de markt te komen, de Surface voor Windows 8 Pro. Dit model beschikt over onder meer een krachtigere processor, het volledige Windows 8 Pro besturingssysteem en een beter display maar kent ook een hogere prijs.

Bekijk ook;
Alle specificaties van de Surface RT
Alle specificaties van de Surface Pro

Via: TNW

Reacties (6)