Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft maakt ontwikkelen Windows apps op tablets mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op1 december 2012, 15:42 CategorieApplicaties

Het ontwikkelen van een applicatie is iets wat je wat comfortabeler op een desktop PC of laptop kunt doen dan op een tablet, maar volgens Microsoft moet ook dat nu eenvoudig zijn op een touch-apparaat. De softwaregigant heeft namelijk een ontwikkeltool online gezet waarmee je apps voor Windows 8 en Windows Phone 8 op tablets en smartphones kunt ontwikkelen.

Windows 8 apps ontwikkelen

De TouchDevelop Web App kan door applicatie ontwikkelaars gebruikt worden om het hun mobiele apparaat scripts te ontwikkelen en om te zetten naar werkende applicaties voor apparaten met Windows Phone 8 of Windows 8 software. Volgens Microsoft is de interface, welke overeenkomt met de inmiddels bekende Windows 8 Touch Interface, geoptimaliseerd voor touch-gebruik maar is het ook mogelijk binnen de interface te navigeren met en muis en toetsenbord.

Binnen de web applicatie kunnen ontwikkelaars die ingelogd zijn met een Windows Live, Facebook of Google account enkele demo video’s bekijken over hoe de tools te gebruiken zijn en vervolgens scripts ontwikkelen die toegang hebben tot data, multimedia en sensoren en die te integreren zijn met clouddiensten en sociale netwerken. Een ontwikkelde applicatie kan daarna aangeboden in de Windows Store of de Windows Phone Store.

Via: Webwereld

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.