Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Surface is het meeste populaire Windows 8 / RT apparaat

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2012, 18:38 CategorieHardware

We hebben het al meer dan eens over de beperkte beschikbaarheid, tegenvallende verkopen en matige reviews van de Surface voor Windows RT tablet gehad, maar als we kijken naar de complete Windows 8/RT markt presteert de tablet helemaal niet zo slecht. Uit onderzoek blijkt zelfs dat de Surface RT op dit moment het populairste Windows 8/RT apparaat is.

Surface meest populair

Uit onderzoek van AdDuplex, een bedrijf dat advertenties binnen Windows applicaties verzorgt, blijkt dat de Surface RT momenteel het meest populaire apparaat met de nieuwste versie van Windows is. De data is gehaald uit 71 actieve Windows 8/RT applicaties die advertenties van het bedrijf tonen en op 7 december werd hier een snapshot van gemaakt. Daaruit bleek dat het percentage Surface tablets in vergelijking met een maand eerder kleiner wordt maar dat nog steeds de meeste Windows 8/RT gebruikers voor dit apparaat gekozen hebben.

adduplex

Beschikbaarheid

Vorige maand had de Surface RT tablet nog een aandeel van 11 procent, nu ligt dit op 5 tot 6 procent. De reden voor deze daling is niet zozeer dat de Surface tablet minder populair wordt maar dat producten van andere fabrikanten eindelijk wat meer in de schappen komen te liggen. Het is namelijk nog steeds zo dat de beschikbaarheid van met name Windows 8 en Windows RT tablets nogal wat te wensen overlaat. Overigens heeft Microsoft vandaag aangekondigd de Surface RT tablet direct via meerdere verkoopkanalen te gaan aanbieden om zo de verkopen te stimuleren.

Concurrentie

Vlak achter de Surface RT in de lijst van AdDuplex vinden we onder meer de HP 2000 en Pavilion serie laptops en Samsung notebooks. Kijkend naar de tablets zien we alleen de ASUS Vivo Tab RT en Samsung ATIV Smart PC terug, beiden met een aandeel van 1 procent.

In de tablet vergelijker vind je een overzicht van alle in Nederland gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.