Microsoft wil iOS ontwikkelaars Windows 8 apps laten ontwikkelen

29 december 2012 1 Minuut 2 Reacties
store-Windows-8

Als er iets belangrijk is voor het laten slagen van een besturingssysteem voor tablets dan is het wel het aanbod van applicaties. Android en iOS zijn wat dit betreft tegenwoordig aardig aan elkaar gewaagd maar Microsoft heeft nog een grote inhaalslag te maken. De softwaregigant heeft momenteel iets meer dan 35.000 applicaties in de Windows Store staan maar dit aantal moet snel gaan groeien om de acceptatie van Windows 8, en met name Windows RT, een duw in de rug te geven.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft Microsoft onlangs een aantal grote iOS ontwikkelaars uitgenodigd op het Amerikaanse hoofdkantoor, zo meldt Technology Review. Tijdens deze bijeenkomst werd met name gesproken over Windows applicaties. Gedurende de twee dagen dat de ontwikkelaars aanwezig waren hebben managers van Microsoft uitgelegd hoe de ontwikkelaars apps kunnen maken die geschikt zijn voor Windows 8 PC’s en tablets, en wat de do’s en dont’s zijn van het ontwikkelen voor Windows 8. Het doel was vanzelfsprekend het zover krijgen van ontwikkelaars om ook daadwerkelijk apps te gaan ontwikkelen en zo de Windows Store te vullen.

Een aantal van de ontwikkelaars zou erg enthousiast zijn over de bijeenkomst en vooral de professionaliteit van Microsoft prijzen. Aan de andere kant spreken sommige ontwikkelaars ook over het feit dat het ontwikkelen van apps voor zowel tablets, PC’s en smartphones een nachtmerrie is. Dit zou vele malen lastiger zijn dan het ontwikkelen van apps voor Android en iOS. Uiteindelijk zou een groot aantal van de aanwezige ontwikkelaars geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van applicaties voor Windows dus binnen niet al te lange tijd zou het aanbod van apps flink uitgebreid moeten worden.

Reacties (2)