Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft wil iOS ontwikkelaars Windows 8 apps laten ontwikkelen

Geschreven door
Geplaatst op29 december 2012, 0:36 CategorieApplicaties

Als er iets belangrijk is voor het laten slagen van een besturingssysteem voor tablets dan is het wel het aanbod van applicaties. Android en iOS zijn wat dit betreft tegenwoordig aardig aan elkaar gewaagd maar Microsoft heeft nog een grote inhaalslag te maken. De softwaregigant heeft momenteel iets meer dan 35.000 applicaties in de Windows Store staan maar dit aantal moet snel gaan groeien om de acceptatie van Windows 8, en met name Windows RT, een duw in de rug te geven.

Om dit voor elkaar te krijgen heeft Microsoft onlangs een aantal grote iOS ontwikkelaars uitgenodigd op het Amerikaanse hoofdkantoor, zo meldt Technology Review. Tijdens deze bijeenkomst werd met name gesproken over Windows applicaties. Gedurende de twee dagen dat de ontwikkelaars aanwezig waren hebben managers van Microsoft uitgelegd hoe de ontwikkelaars apps kunnen maken die geschikt zijn voor Windows 8 PC’s en tablets, en wat de do’s en dont’s zijn van het ontwikkelen voor Windows 8. Het doel was vanzelfsprekend het zover krijgen van ontwikkelaars om ook daadwerkelijk apps te gaan ontwikkelen en zo de Windows Store te vullen.

Een aantal van de ontwikkelaars zou erg enthousiast zijn over de bijeenkomst en vooral de professionaliteit van Microsoft prijzen. Aan de andere kant spreken sommige ontwikkelaars ook over het feit dat het ontwikkelen van apps voor zowel tablets, PC’s en smartphones een nachtmerrie is. Dit zou vele malen lastiger zijn dan het ontwikkelen van apps voor Android en iOS. Uiteindelijk zou een groot aantal van de aanwezige ontwikkelaars geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van applicaties voor Windows dus binnen niet al te lange tijd zou het aanbod van apps flink uitgebreid moeten worden.

 • Delen:

Reacties

 1. Daan
  29 december, 2012 om 12:11

  Nou maar ff afwachten dan..
  Ik was afgelopen week in de winkel en kreeg een aardige demonstratie te zien van windows 8 (op een laptop).
  Nu weet ik niet of er een groot verschil is met apps voor een laptop of een tablet maar mij viel op dat er wel heeeeeeeeel weinig aanbod is op bv games!!
  Iets wat ik een must vind op een tablet..entertaiment is belangrijk voor mij dan.
  Gezien de prijzen en het aanbod aan apps is voor mij een reden om voorlopig nog niet over te stappen..hoewel ik tevreden ben met android, windows heeft ook een voorkeur bij mij..
  En ja..windows 8 op de pc….meningen zijn verdeeld..zonder touch screen is het geen fijn gebruikersgemak in mijn ogen, maar ook daar zijn al leuke alternatieven voor …touch pads…touch muizen enz..
  Maar zolang mijn favoriete spelletjes zoals bv mindfeud niet te vinden zijn laat ik windows 8 aan mij voorbij gaan.

One Trackback

 1. By – Microsoft wil iOS ontwikkelaars Windows 8 apps laten ontwikkelen – Tablets Magazine | nieuws cookies verwijderen on 29 december, 2012 at 18:01

  […] Tablets Magazine […]

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.