Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe dual-core en quad-core ARM processors van Allwinner

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2012, 18:02 CategorieHardware

De tabletmarkt is een van de meest dynamische markten waar de ontwikkeling van technieken en mogelijkheden zeer snel gaat. Processors zijn een belangrijk onderdeel van tablets en chipfabrikanten doen er dan ook alles aan om concurrerend te blijven. De Chinese chipfabrikant Allwinner heeft deze week twee nieuwe ARM Cortex A7 processors aan het assortiment toegevoegd.

Allwinner Cortex A7 chips

Allwinner komt met de A20 dual-core processor die beschikt over een 512KB L2 cache, een Mali 400 grafische chip, ondersteuning voor CMOS sensors tot 8 megapixels en 2160p HD video ondersteuning. De processor is gericht op mobiele apparaten die draaien op Android 4.2 Jelly Bean of hoger. Daarnaast introduceert de chipfabrikant de A31, een quad-core processor met een 1MB cache, een PowerVR SGX 544 grafische chip en ondersteuning voor 4K Ultra HD content, CMOS sensors tot 12 megapixels en USB 3.0.

High-end Android en Windows RT tablets

De Allwinner A20 processor is ‘pin compatibel’ met zijn voorganger, de A10, en kan dus relatief eenvoudig door fabrikanten gebruikt worden in bestaande designs. De krachtigere Allwinner A31 processor is speciaal ontworpen voor de high-end Android tablets of tablets met Windows RT als besturingssysteem. Wanneer we de eerste tablets met een van deze processors kunnen verwachten is nog niet duidelijk, maar waarschijnlijk zien we de eerste modellen tijdens CES 2013 opduiken.

Via: TG Daily

  • Delen:

Reacties

  1. Daan
    11 december, 2012 om 23:24

    Nog sneller :-) :-) :-)…..

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.