Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia komt in februari met 10 inch Windows RT tablet’

Geschreven door
Geplaatst op19 december 2012, 10:48 CategorieHardware

Er gaan al maanden geruchten over een eerste tablet van Nokia maar tot op heden hebben we het alleen moeten doen met geruchten en uitspraken van het bedrijf zelf dat de tabletmarkt met interesse gevolgd wordt. Vandaag is er echter een nieuw gerucht opgedoken waarin aangegeven wordt dat Nokia in februari van volgend jaar met een 10 inch Windows RT tablet komt.

Microsoft en Nokia zijn al een tijdje nauw met elkaar verbonden op het gebied van smartphones en het zou dus logisch zijn als Nokia ook een tablet lanceert die samen met Microsoft ontwikkeld is. Digitimes weet vandaag via bronnen bij toeleveranciers te melden dat de eerste tablet van het Finse bedrijf niet meer lang op zich zal laten wachten. De tablet zou uitgerust zijn met Windows RT, het speciaal voor tablets ontwikkelde besturingssysteem met beperkte desktop functies. Verder weten de bronnen te melden dat de tablet uitgerust is met een Qualcomm ARM processor.

Opvallend is dat Digitimes nog niet zo lang geleden wist te melden dat veel fabrikanten hun plannen om Windows RT tablets te lanceren geschrapt of uitgesteld hadden. Deze fabrikanten, waaronder Nokia, zouden zich willen focussen op het volledige Windows 8 besturingssysteem. Een van de redenen hiervoor is de verwarring die de naamgeving bij consumenten veroorzaakt.

Nokia zou de tablet echter begin dit jaar al hebben willen lanceren maar aangezien Microsoft met haar eigen Surface tablets op de proppen kwam werd de focus verschoven naar de lancering van diverse nieuwe smartphones. Eind februari vindt het Mobile World Congress in Barcelona weer plaats, een ideale gelegenheid voor Nokia om de nieuwe tablet te presenteren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.