Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nokia ontwikkelt 10.1 inch Windows RT tablet met keyboard cover’

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2012, 15:36 CategorieHardware

Vorige week doken er al geruchten op dat Nokia zou werken aan een Windows 8 tablet. Dit model zou draaien op de Windows RT versie en beschikken over een Qualcomm processor. Nokia zou de tablet eind januari tijdens MWC 2013 officieel lanceren. Vandaag zijn er meer details over deze mogelijke Nokia tablet opgedoken, waaronder een keyboard cover.

Nokia Windows RT tablet

The Verge heeft bij anonieme bronnen bevestigd gekregen dat Nokia werkt aan een Windows RT tablet. Daarnaast hebben de bronnen informatie gegeven over een aantal belangrijke specificaties. Zo zou de tablet beschikken over een 10.1 inch display dat vergelijkbaar is met het display van de Microsoft Surface RT tablet en wordt de tablet uitgerust met een keyboard cover welke voorzien is van een eigen accu waardoor de batterijduur van het geheel aanzienlijk verlengd moet worden. De cover kan gebruikt worden voor het comfortabel tikken van teksten, dient als standaard voor de tablet en biedt bescherming. Microsoft lanceerde zelf ook een Touch Cover bij haar Surface tablet.

Verder zou de tablet voorzien zijn van een batterij die voor een batterijduur van 10 uur moet zorgen, twee USB poorten voor het opladen en aansluiten van accessoires en een HDMI poort voor verbinding met een extern display. Nokia zou in eerste instantie een klein aantal tablets willen produceren om later een volledige Windows 8 tablet op de markt te brengen.

Nokia concurrent van Microsoft?

Nokia lijkt met deze tablet, mits alle geruchten blijken te kloppen, de concurrentie aan te gaan met Microsoft’s eigen Surface tablet. Dat is nogal opvallend aangezien beide bedrijven de laatste maanden nauw samenwerken op het gebied van smartphones en verwacht werd dat dit ook op het gebied van tablets zou gebeuren. Wellicht richt Nokia zich met dit model op een lager prijssegment.

In onze tablet database vind je een overzicht van alle reeds gelanceerde Windows 8 en Windows RT tablets.

 • Delen:

Reacties

 1. Nick
  24 december, 2012 om 19:43

  Ze zullen met elkaar helemaal niet de concurrentie aangaan simpelweg omdat beide toestellen in zeer kleine hoeveelheden beschikbaar zullen zijn. De Surface RT is nog steeds niet beschikbaar in Nederland en in Duitsland haast overal uitverkocht. Microsoft heeft een zeer beperkt aantal gemaakt en dat zal Nokia hoogstwaarschijnlijk ook doen. Concurrentie kun je het dan niet echt noemen.

  • Martijn Chel
   24 december, 2012 om 20:07

   Concurrentie heeft helemaal niks met aantallen te maken, al lanceren ze drie stuks. Die drie stuks moeten dan tegen de drie stuks van Microsoft concurreren.
   Daarbij; beide modellen komen naar de vs, als we het gerucht mogen geloven, dus daar is er dan wel sprake van.

   • Nick
    25 december, 2012 om 0:30

    Als de aantallen dusdanig schaars zijn dan is er haast geen sprake van concurrentie. Wanneer men gewoonweg niet de keus kan maken tussen de twee. Als je een van de twee weet te vinden dan zal je daardoor gaan. Surface was bovendien nooit bedoeld als een echt serieuze tablet maar meer om de partners aan het werk te zetten om Windows 8 en RT tablets te maken. Dat lijkt dus te zijn gelukt nu ze ook Nokia hebben weten over te halen.

    Ja beide modellen komen naar de VS. Maar in tegenstelling tot hier zal de Nokia tablet in de VS als eerst via AT&T met abo worden verkocht. Het lijkt erop dat het (net als de Nokia 920) alleen via AT&T te verkijgen zal zijn. Losse toestellen zullen dan veel schaarser zijn.

   • Martijn Chel
    25 december, 2012 om 2:04

    Daar verschillen we dan van mening over, maar feit blijft dat het opvallend is dat Nokia met een tablet komt die over nagenoeg dezelfde features als de Surface beschikt terwijl beide fabrikanten zeer close zijn.
    Dat de Surface bedoeld is om andere fabrikanten scherp te zetten was overigens een gericht in het begin. Microsoft heeft al aangegeven de hardware lijn door te willen trekken en een belangrijke speler te worden.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.