Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nvidia presenteert quad-core Tegra 4 chip tijdens CES 2013 (update met specs)

Geschreven door
Geplaatst op18 december 2012, 11:51 CategorieHardware

Begin november doken er al berichten op dat Nvidia haar volgende generatie mobiele processors in januari zou onthullen en gisteren heeft Chris Evenden, director of investor relations van Nvidia, dit gerucht bevestigd. Tijdens de Consumer Electronics Show 2013, begin januari in Las Vegas, zullen de nieuwe processors waarschijnlijk gepresenteerd worden.

Nvidia Tegra 3

Nvidia heeft dit jaar een van de meest gebruikte en meest krachtige mobiele processors in de markt gebracht in de vorm van de quad-core Tegra 3. Deze chip wordt gebruikt in veel mid-end tot high-end Android tablets en is zelfs te vinden in een aantal tablets met Windows RT als besturingssysteem. Nvidia kijkt echter vooruit en wil begin volgend jaar en nog krachtigere processor op de markt brengen in de vorm van de Tegra 4.

Tegra 4 – Wayne en Grey

De nieuwe Tegra 4 processor, welke momenteel de codenaam Wayne draagt, zou volgens eerdere berichten tweemaal zo krachtig zijn als de huidige Tegra 3 processor en bovendien kleiner en goedkoper zijn. Daarnaast komt Nvidia met een variant van de Wayne chip die geschikt is voor mobiel internet middels een 3G of 4G verbinding. Deze chip gaat momenteel de codenaam Grey. Van beide modellen is de verwachting dat ze op de ARM Cortex A15 technologie gebaseerd zijn. Exacte specificaties zijn nog niet bekendgemaakt.

Update 18/12 14.00:

Inmiddels zijn er ook een aantal specificaties van de nieuwe Tegra 4 processor gelekt. Zo gaat de chip over vijf cores (quad-core plus energeizuinige core) beschikken en moet deze vijf keer zo snel zijn dan zijn voorganger op het gebied van grafische prestaties. De grafische processor beschikt over 72 cores en de chip biedt ondersteuning tot een resolutie van 2.560 bij 1.440 pixels. Daarbij kan de chip een camera sensor van 350 megapixels (jawel!) aansturen, en is er ondersteuning voor USB 3.0 en DDR3L RAM

MWC 2013

Nvidia geeft aan dat de eerste producten met een Tegra 4 processor tijdens het Mobile World Congres eind februari door verschillende fabrikanten gepresenteerd zullen worden maar het zal een paar maanden langer duren voordat we deze producten ook daadwerkelijk in de winkels kunnen vinden.

  • Delen:

Reacties

  1. delacosa
    18 december, 2012 om 22:59

    iWooooooohhhhwww ik wacht wel op me nieuwe tablet

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.