Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Officiële bètaversie XBMC nu te downloaden voor Android

Geschreven door
Geplaatst op4 december 2012, 14:11 CategorieAndroid

XBMC is al jaren een van de meest populaire oplossingen voor het streamen en afspelen van media op verschillende platformen. Een mobiele versie van XBMC ontbrak echter nog maar daar komt met de bètaversie voor Android nu verandering in. In juli van dit jaar werd de bètaversie al aangekondigd en inmiddels kan deze op Android toestellen geïnstalleerd worden.

Ondersteuning

Zonder aanpassingen of technische kennis zou het nu mogelijk moeten zijn om XBMC te installeren op je Android tablet of smartphone. Momenteel wordt Android 4.2 Jelly Bean alleen nog niet ondersteund, dit zal bij een volgende versie opgelost zijn. Daarbij geven de ontwikkelaars aan dat je een redelijk moderne tablet of smartphone nodig hebt om de software goed te laten draaien. Ondersteuning voor de NEON-instructieset is namelijk vereist om het afspelen van media te versnellen. Een lijst met smartphones en tablets die deze ondersteuning bieden vind je hier. Ook is de interface nog niet geoptimaliseerd voor kleine schermen van smartphones en tablets, iets dat in een volgende versie aangepakt zal worden.

Downloaden

Je kunt het .apk bestand van de open source mediaspeler hier downloaden. Mocht je tablet of smartphone geen ondersteuning bieden krijg je een foutmelding te zien. Vervolgens kun je eenvoudig media weergeven en streamen middels je Android smartphone of tablet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.