Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Ramos lanceert Android tablet met Intel processor

Geschreven door
Geplaatst op24 december 2012, 12:48 CategorieAndroid

2013 gaat mogelijk het jaar worden dat Intel voet aan de grond krijgt in de markt voor Android tablets. De chipfabrikant toonde begin dit jaar al prototypen en zei te werken aan optimale prestaties maar we hebben nog nauwelijks tot geen Android tablets gelanceerd zien worden die beschikken over een Intel chip. Meerdere fabrikanten zouden nu voor een Intel chip gekozen hebben.

Tijdens CES 2013 gaan we waarschijnlijk de eerste Android tablets met Intel chip tegenkomen. Vorige week dook er al informatie op over de ASUS MeMO Pad ME371, een Android tablet met Intel Mediafield processor die qua overige specificaties veel weg heeft van de Google Nexus 7. Ook Chinese tabletfabrikant Ramos heeft een Android tablet met een Intel Atom Z2460 processor in ontwikkeling; de Ramos W32.

De Ramos W32 is een 10.1 inch tablet met een IPS LCD display en een resolutie van 1.280 bij 800 pixels. Verder beschikt de tablet over een 1.6GHz Intel Atom Z2460 chip, 1GB aan werkgeheugen, een PowerVR SGX540 GPU, 16GB aan opslaggeheugen, een camera, een microSD card reader, een microUSB poort, een 5.400 mAh batterij, een profiel van 9.5 millimeter en een gewicht van 535 gram.

De tablet draait op Android 4.0 Ice Cream Sandwich en is reeds te pre-orderen voor een omgerekende prijs van 228 euro. De tablet moet in januari op de markt verschijnen.

Via: Liliputing

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.