Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

PengPod tablets met Android 4.0 ICS en Linux dual-boot

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2012, 12:33 CategorieAndroid

Begin dit jaar kwamen we de Spark tablet met Linux als besturingssysteem al tegen en onlangs is er nog een project gestart waarbij Linux een hoofdrol speelt. Begin 2013 moet namelijk de PengPod tablet op de markt verschijnen welke draait op zowel Android 4.0 Ice Cream Sandwich als Linux. De tablet komt in een 7 inch en een 10 inch variant.

Linux en android

De PengPod tablet is een project dat gestart is op Indiegogo. Hier konden geïnteresseerden investeren en helpen het project van de grond te krijgen. Dat is gelukt, het beoogde doel is behaald en de tablet zal dan ook op de markt verschijnen. Het apparaat beschikt over een dual-boot modus waarin gekozen kan worden tussen Android 4.0 en Linux software gebaseerd op de KDE Plasma Active Interface die voor touch-input geschikt is. Android is op het interne geheugen geïnstalleerd terwijl je voor Linux de keuze hebt deze vanaf een SD-kaart op te starten of te laten installeren op de tablet zelf.

PengPod tablet

De PengPod wordt in twee varianten gelanceerd; de PengPod 1000 en de PengPod 700. De 1000 beschikt over een 10 inch display met een resolutie van 1.024 bij 600 pixels en twee USB 2.0 poorten. De 700 moet het doen met een 7 inch display met een resolutie van 800 bij 480 pixels en één USB 2.0 poort. Verder beschikken beide modellen over een camera, 1GB aan werkgeheugen, 8GB aan opslaggeheugen en een miniHDMI poort.

Prijs en beschikbaarheid

De PengPod 100 heeft een prijs van 175 dollar meegekregen, de PengPod 700 kost 110 dollar. Beide modellen kunnen ook besteld worden door Nederlandse kopers.

Via: Computeridee

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.