Recordomzet ASUS, mede dankzij goede verkoopresultaten tablets

11 december 2012 1 Minuut 1 Reacties
Google-Nexus-7

ASUS is aan een zeer goed jaar bezig, iets dat onder meer blijkt uit de cijfers over afgelopen maand die ASUS deze week bekendgemaakt heeft. Het bedrijf heeft in november 1,36 miljard dollar weten om te zetten, bijna een derde meer dan in november vorig jaar. Ook in de maanden januari tot en met november is jaar op jaar een stijging van 17,6 procent te zien.

Volgens ASUS zijn de goede cijfers voornamelijk te danken aan twee producten. De eerste is de de Vivo Book Windows 8 notebook met touchscreen. Volgens de fabrikant is zo’n 50 procent van de verscheepte touchscreen notebooks op dit moment een Vivo Book. Daarnaast heeft ASUS afgelopen maar meer dan een miljoen tablets verscheept. De populairste tablet is natuurlijk de Google Nexus 7. In het derde kwartaal heeft ASUS vijf miljoen notebooks en 2.3 miljoen tablets verscheept en de verwachting is dat deze aantallen groeien naar 5.5 miljoen en 2.6 miljoen stuks in het vierde kwartaal. Over het gehele jaar verwacht ASUS 6.3 miljoen tablets te verkopen.

Tweede plaats is het doel

ASUS is dus met een flink opmars bezig maar laat het hier niet bij zitten. Begin deze maand gaf het bedrijf aan volgend jaar nog verder te willen groeien en zich zelfs te richten op de tweede plek in de tabletmarkt, momenteel bezet door Samsung. ASUS verwacht volgend jaar dan ook minimaal 12 miljoen tablets te verschepen.

Bron: Digitimes

Reacties (1)