Review: Decoded leather folio voor de iPad mini

06 december 2012 1 Minuut 6 Reacties
decoded-ipadmini-gesloten

De komende tijd zullen we regelmatig aandacht besteden aan allerlei accessoires voor verschillende tablets, niet in de laatste plaatst omdat er een hoop tablets cadeau worden gedaan in deze maand. Vandaag kijk ik naar een zeer luxe beschermhoes voor de iPad mini, van het Nederlandse merk Decoded.

Folio case iPad mini – Video

Decoded kent een snel succes met hun luxe eigen merk want waar vorig jaar een test is begonnen met hun producten (tassen, covers, sleeves) in één Apple Store te verkopen liggen de producten van dit Nederlandse merk nu in alle Apple Stores, wereldwijd. In Nederland worden de producten ook online verkocht door tabletcenter.nl en appelhoes.nl.

Materiaal

De case uit deze review is gemaakt van luxe suède en er straalt duidelijk kwaliteit vanaf, al zou ik persoonlijk bang zijn het suède snel vies te maken. Deze cases wordt ook verkocht in een zwart leren versie. De binnenkant is bekleed met een zacht grijs materiaal zodat er geen kans is om je iPad mini scherm te bekrassen. De voorkant is dan nog voorzien van wat extra padding en de achterkant bestaat niet alleen uit de eerder genoemde materialen maar ook een harde plastic binnenkant. Hierdoor klikt de iPad stevig in de case en blijft het formaat tot een minimum beperkt.

Cut-outs en aansluitingen

Alle knoppen en poorten zijn prima beschikbaar in deze case aangezien er is gekozen om de onder- en bovenkant bijna volledig open te laten. Hierdoor zijn niet alleen de speakers goed te horen maar kan je ook verloopstukjes gebruiken voor de dock-connector of een grotere koptelefoon plug (wel 3.5mm aansluiting natuurlijk).

Stand posties

De voorkant van de cover wordt tijdens vervoer op z’n plaats gehouden door een leren band rondom de case. Deze band is multifunctioneel want bevat ook een harder plastic stuk. Door de hoes oven te vouwen en de band iets aan te trekken kan je een mediapositie maken om bijvoorbeeld een filmpje te kijken op de iPad mini. Helaas is er geen duidelijke typepositie mogelijk met deze case.

Reacties (6)