Review: Decoded Leather Slim Cover voor de iPad mini

16 december 2012 2 Minuten 43 Reacties
decoded-leather-slim

Decoded is een Nederlands merk dat luxe bescherming maakt voor Apple producten. In dit artikel kijk ik naar de Decoded Leather Slim Cover voor de iPad mini en aangezien appelhoes.nl zo vriendelijk is geweest deze hoezen voor de review beschikbaar te stellen geven we ze ook weer weg.

Decoded Leather Slim Cover iPad mini – Video

Ook bij deze hoes is er weer gekozen voor een populair model; een harde achterkant die gecombineerd wordt met een Smart Cover-achtige voorkant zodat de iPad mini volledig beschermd is.

Materiaal

Decoded maakt producten van leer en ook in de Leather Slim Covers zijn van dit luxe materiaal gemaakt. Geen kunstleer maar gewoon echt en chique aanvoelend leer. Het leer zit zowel aan de voor- als achterkant en in het geval van de zwarte hoes is er voor contrasterende witte stiksels gekozen. De binnenkant van deze cover is bekleed met een zacht materiaal zodat de iPad mini veilig en beschermd in deze hoes zit.

Cut-outs en aansluitingen

Alle knoppen en de dock-connector zijn prima opengewerkt (en afgewerkt). Decoded heeft ervoor gekozen zowel de onder- als bovenkant bijna volledig open te laten zodat de aansluitingen en knoppen die zich daar bevinden perfect bruikbaar blijven, ook als je een iets grotere plug voor een koptelefoon hebt of je een lightning-naar-30pin verloopstuk wilt gebruiken.

Stand posities

Omdat dit een cover is die het ‘Smart Cover systeem’ implementeert heb je twee bekende stand posities; een liggende typepositie en een staande mediapositie. Opvallend is dat dit de eerste iPad mini case is die ik review waar voor vier ribben in de voorkant is gekozen, in plaats van drie. Door deze vierde rib (net als bij Apple’s Smart Cover voor iPad 2, 3 en 4) kan de cover oprollen en blijft de driehoek die je daarmee maakt goed op zijn plaats. Ik prefereer deze opzet omdat de stand posities daardoor een stuk stabieler aanvoelen.

Automatisch aan/uit

De Leather Slim Cover maakt gebruik van magneten om de iPad mini automatisch aan of uit te schakelen tijdens gebruik. Dit werkt perfect en als de cover aan de achterkant zit (tijdens gebruik) wordt de aan/uit functie niet getriggerd, een probleem dat we bijvoorbeeld vorige week bij de Geckocover wel zagen.

Decoded Leather Slim Cover iPad mini – Conclusie

Decoded stelt met deze cover voor de iPad mini niet teleur en houdt haar reputatie van luxe bescherming voor Apple producten hoog. De chique materialen, de handige stand posities (en die fijne vierde rib) en het bekende maar mooie design maken dit een cover die het overwegen waard is. Te koop voor zo’n 60 euro en hoewel het dus zeker niet de goedkoopste bescherming op de markt is valt het in verhouding met Apple’s eigen Smart Cover best wel mee. Deze Leather Slim Cover is maar 20 euro duurder en je krijgt er luxe bescherming voor voor- en achterkant.

Weggeef-actie

Reacties (43)