Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Geckocover voor de iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op11 december 2012, 12:47 CategorieAccessoire reviews

We hebben weer heel wat accessoires voor tablets klaarliggen voor een review en in dit artikel kijk ik naar de Geckocover voor de iPad mini. Geckocover is een vrij bekend merk dat hoesjes en cases maakt voor verschillende tablets en e-readers. In dit geval is het helaas geen aanrader, lees verder om te zien waarom.

Video

Zoals je kan zien is het een bekend type hoes; een harde plastic achterkant wordt gecombineerd met een Smart Cover-achtig design aan de voorkant. Dit biedt dan bescherming voor de voor- en achterkant van de tablet.

Materiaal

Aan de buitenkant is gekozen voor een plastic materiaal, en helaas voelt het erg goedkoop aan. De binnenkant is bekleed met een prima mooi zacht materiaal zodat je geen zorgen hoeft te hebben over beschadigingen aan de achterkant of de glazen voorkant van de iPad mini. Door dit harde materiaal lijkt het ook alsof de cover te stug is of te weinig ruimte heeft om netjes plat op de glazen voorkant van de iPad mini te liggen. Er is steeds wat ruimte tussen de cover en het scherm.

Cut-outs

Alle uitsparingen zitten op de juiste plek en zijn prima bruikbaar. De uitsparing voor de dock-connector is alleen niet heel erg groot dus je hebt kans dat je in de problemen komt met een verloopstuk lightning-naar-30pin. De speakers zitten ook onder plastic maar dat plastic is voorzien van allemaal kleine sneetjes. Dit maakt de speakers nog steeds bruikbaar maar zoals ik het hoor lever je wel iets in op volume.

Stand posities

Omdat ook bij deze hoes voor een Smart Cover opzet met drie ribben is gekozen krijg je bekende stand posities. Je kan de tablet liggend gebruiken om te typen en staand gebruiken voor het kijken van een filmpje. Helaas is er geen extra magneet die de driehoek op z’n plaatst houdt dus je zult iets voorzichtiger moeten doen om de tablet in de juiste positie te krijgen zodat de boel stabiel staat.

Automatisch aan/uit

Hier gaat het helaas helemaal fout en maakt dat ik deze case niet kan aanraden. De automatische aan/uit functie werkt op zichzelf wel goed maar als je de cover omklapt (om je iPad mini te gebruiken) is er kans dat de aan/uit functie getriggerd wordt en je dus met een ‘flikkerende’ iPad mini zit. Dit is onacceptabel.

Conclusie

Vooral het probleem met het triggeren van de aan/uit functie is wat mij betreft de dealbreaker. Je kan het in de instellingen van de iPad mini uitzetten maar dit is natuurlijk niet de bedoeling. Wij hopen dan ook dat Geckocover snel zal reageren op deze review en met een vernieuwde versie dit probleem kan oplossen. Ook hoop ik dan dat er voor een iets luxer materiaal aan de buitenkant gekozen wordt want dit harde plastic doet het niet voor mij.

Deze case kost 23 euro en is verkrijgbaar bij geckocovers.nl

Bekijk ook onze andere reviews van accessoires voor onder meer de iPad mini en vierde generatie iPad, en abonneer je op ons YouTube kanaal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.