Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: iPad mini Canvas Cover van TabCovers

Geschreven door
Geplaatst op20 december 2012, 11:03 CategorieAccessoire reviews

Het houdt maar niet op met al die nieuwe iPad mini accessoires die op de markt komen en ook op mijn tafel verschijnen. Deze keer kijk ik naar een simpele Tabcovers cover die bescherming voor zowel voor- als achterkant van de iPad mini.

Review video

iPad mini Canvas Cover

Deze cover combineert bescherming voor zowel de glazen voorkant van de iPad mini als die aluminium achterkant. De buitenkant van de cover is bekleed met een soort canvas materiaal met een fijne structuur en verkrijgbaar in verschillende kleuren. De witte review-unit zou niet mijn persoonlijke keuze zijn maar de verschillende giveaways (met witte producten) doen mij vermoeden dat het inderdaad een kwestie van smaak is, want velen van jullie vragen om witte producten! Wel moet ik er bij zeggen dat deze witte versie ietwat gelig uitslaat.

De binnenkant is met het bekende grijze materiaal bekleed zodat je iPad mini eigenlijk met niets hards in aanraking komt, behalve dan met de harde hoeken van de plastic achterkant van deze cover.

Cut-outs en aansluitingen

Alle poorten en openingen zijn prima bruikbaar. Helaas heeft deze hoes wel een extra uitsparing aan de achterkant omdat de makers op basis van speculaties een extra microfoon aan de achterkant van de iPad mini verwachtten.

Stand posities

De voorkant bestaat uit twee delen en door deze te vouwen en in het speciaal flapje aan de achterkant van deze cover te schuiven heb je twee stand posities. De staande mediapositie is helemaal prima maar de liggende typepositie is wat mij betreft in een hoek die ietwat te stijl is om echt comfortabel te noemen. Bruikbaar is het zeker wel.

Conclusie

Net als veel van de covers die we eerder bekeken van tabcovers.nl is dit een ‘budget hoes’, of een hoes die veel ‘value for money’ biedt. Met 19,95 euro is de cover namelijk (een stuk) goedkoper dan vele andere opties en qua bescherming doet deze echt niets onder. Zeker in rood of zwart zou ik het een aanrader noemen want de bescherming is gewoon prima, de auto on/off werkt, de stand posities zijn goed. De hoes is licht en voegt relatief weinig toe aan de dimensies van de iPad mini. Jammer is wel dat de flap aan achterkant (die ook nog een plek voor stylus heeft!) ervoor verantwoordelijk is dat de hoes niet helemaal plat te vouwen is tijdens gebruik.

Meer reviews

Bekijk ook onze andere tablet accessoire reviews en abonneer je op ons YouTube kanaal.

Weggeefactie

Ook deze cover zullen we in samenwerking met tabcovers.nl weer weggeven. Doe mee door voor morgen 11.00 een reactie onder dit artikel achter te laten. Mocht je ons willen uitleggen waarom jij het verdient om deze cover te winnen dan zullen we je zeker niet tegen houden, maar of het invloed heeft op de trekking is nog maar de vraag! Dit artikel zal morgen geüpdatet worden met de winnaar (die ook via e-mail benaderd zal worden).

UPDATE: Winnaar bekend

En de winnaar van de cover is:

 • JC

De winnaar krijgt van Martijn een mail voor verdere afhandeling. Gefeliciteerd en bedankt voor het meedoen.

 • Delen:

Reacties

 1. Wilbert
  20 december, 2012 om 11:16

  Wanneer worden de winnaars van de note 10.1 actie bekend gemaakt? :-)

 2. wim
  20 december, 2012 om 11:21

  leuke actie mooie prijs

 3. JC
  20 december, 2012 om 11:24

  Wederom een leuke actie. Ik volg jullie website en reviews sinds een paar weken en ik moet zeggen dat ik al een paar leuke prijzen aan mijn neus voor zien gaan. Jammer hoor-_-‘ M’n Mini is nog zo kaal zonder hoes:)

 4. Erwin Schippers
  20 december, 2012 om 12:19

  Mijn Ipad mini heeft het een beetje koud en wil graag bescherming

 5. CY
  20 december, 2012 om 13:10

  Count me in. :-)

 6. MacRuud
  20 december, 2012 om 13:13

  Ook deze budget beschermhoes lijkt mij een goede keuze om de iPad mini. Zeker die gelige kleur doet het ‘m wel. Ik hou wel van een beetje anders dan anders.

 7. jordy
  20 december, 2012 om 14:16

  Goede review
  En ik wil deze hoes wel winnen

 8. Sandra
  20 december, 2012 om 14:44

  Super… ik doe graag mee

 9. David Vos
  20 december, 2012 om 16:32

  Past geweldig bij mijn pas nieuwe (witte) iPad mini! Duimen maar :)
  Fijne dag!

 10. Thomas
  20 december, 2012 om 19:31

  ik doe graag mee!! Ik heb namelijk het vermoeden dat m’n vriendin een ipad mini gekocht heeft voor de kerstdagen. Ze is opeens wel heel geïnteresseerd met vragen naar mij over wat ik van een ipad mini vindt haha :)

 11. Hubert
  20 december, 2012 om 22:50

  Een mooie witte hoes voor mijn zwarte speeltje zou een mooie aanvulling zijn !

 12. Monique
  20 december, 2012 om 22:51

  Als ik deze mooie hoes zou winnen, dan kan mijn vriend er echt niet meer om heen om de beoogde inhoud onder de boom te leggen ;-)

 13. Martijn Chel
  21 december, 2012 om 11:12

  En de winnaar is bekend!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.