Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Jisoncase cases voor de iPad mini

Geschreven door
Geplaatst op5 december 2012, 14:40 CategorieAccessoire reviews

Waar ik vorige week al een review van Jisoncase cases voor de iPad 2/3 en 4 kon maken moest ik iets langer wachten op de variant voor Apple’s nieuwste en kleinste iPad, de iPad mini. Vandaag kijk ik naar de Jisoncase cases voor de iPad mini.

Video

Materiaal

Net als bij de grotere variant heb ik hier een echte leren (bruin) en kunstleren variant van de Jisoncase voor iPad mini liggen. Het echte leer is van prima kwaliteit al lijkt het wel wat gevoelig voor beschadigingen te zijn (wat eigenlijk ook wel weer mooi is) en het kunstleer is van een dergelijk goede kwaliteit dat – hoewel duidelijk geen leer – ik het gewoon mooi zou durven noemen.

Alle poorten beschikbaar en buttons bruikbaar

Er zijn in deze cases uitsparingen voor speakers, microfoon, koptelefoon aansluiting en de camera. Deze uitsparingen zitten op de plek waar je ze mag verachten en alles is dus goed bruikbaar. Wel zijn de uitsparingen voor zowel de koptelefoon aansluiting als de dockconnector niet heel ruim te noemen, wat je eventueel in de problemen kan brengen met grotere aansluitingen zoals een DJ koptelefoon plug of een verloopstukje voor de lightning naar 30-pin connector.

Net als bij de grotere versie heeft Jisoncase ervoor gekozen om zowel de volumerockers als aan/uit knop bedekt te houden. Bedekt dus met leer (of kunstleer) maar doordat er in de plastic binnenkant wel ruimte is gemaakt zijn de buttons nog wel bruikbaar. Iets meer bescherming en een wat strakker design voor net iets lastiger bruikbare knoppen.

Stand posities

Omdat de voorkant van de case de Smart Cover set-up van Apple na-aapt krijg je dezelfde stand posities als bij Apple’s Smart Cover.; een liggende typepositie en een staande mediapositie. Helaas ontbreekt bij de Jisoncase wel een magneet om de opgevouwen driehoek op z’n plaats te houden. Dit betekent dat de mediapositie net iets minder stabiel is. Overigens werkt het automatisch wakker worden van de iPad mini met deze case wel.

Conclusie

In principe kan ik de conclusie van de review van de grotere varianten hier gewoon inplakken want ik ben nog steeds onder de indruk van de cases, in alle vier de varianten. De cases hebben wat mij betreft een prima design en worden gemaakt van goede materialen en hebben een prima pasvorm. Persoonlijk heb ik liever opengewerkte buttons maar een heel erg probleem is het nu ook weer niet. Zowel bij de grote als kleine variant zit er ook helaas geen aluminium of hard plastic in de ribben, dat is ook een verbeter punt. Maar bij de iPad mini is het probleem van ‘zachtere ribben’ een stuk minder merkbaar, vooral omdat deze variant erg mooi plat wegvouwt tegen de case.

De echte leren variant is te koop in verschillende kleuren op de site van de Nederlandse importeur van Jisoncase voor 49,95 euro en de varianten van kunstleer kosten 34,95 euro. Door de prima kwaliteit van het kunstleer zou ik die variant de grootste aanrader noemen, je krijg daarmee het meeste waar voor je geld.

 • Delen:

Reacties

 1. Anita
  21 december, 2012 om 12:37

  Hallo Sam,

  Ik heb een vraag over de Jison case voor de iPad mini. Blijft de voorzijde ook goed dicht? Of zou deze open kunnen vallen bij vervoer in een tas bijvoorbeeld, zodat de iPad weer ‘wakker wordt’ ?

  • Akkermans
   09 november, 2013 om 11:56

   Zal niet vlug gebeuren, magneet stek genoeg.

 2. Akkermans
  09 november, 2013 om 11:55

  Heb de bruine leren variant nu 5 maanden. Kan hem al weggooien daar het leer zeer bevattelijk is voor normaal handzweet en de zuren daarvan maken het leer vies. Is niet schoon te maken. Glad leer was beter geweest voor dit produkt. Ga nu een van kunstof nemen. Kun je tenminste schoonmaken. Uiteraard van een ander merk. Deze was veel te duur in relatie tot de kwaliteit.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.