Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: PadPivot NST Ultra standaard voor tablets

Geschreven door
Geplaatst op12 december 2012, 17:20 CategorieAccessoire reviews

Met alle reviews van tablets die we de laatste tijd gemaakt hebben kwam ik erachter dat ik nog een handige accessoire miste; een standaard waarmee ik een tablet op nagenoeg elk oppervlak stabiel en stevig in een bepaalde hoek kan zetten. Bij mijn zoektocht naar een universele standaard voor tablets kwam ik uit op de compacte en draagbare PadPivot NST Ultra standaard.

PadPivot – Video

PadPivot – Review

De PadPivot NST Ultra is een zeer kleine standaard die geschikt is voor nagenoeg alle soorten en maten tablets. Zo is de accessoire compatibel met elke iPad, elke Android tablet en elke Windows tablet. Je kunt de PadPivot zelfs gebruiken om je smartphone in te plaatsen. Kortom, multifunctioneel en flexibel. Dat alles komt in een zeer klein pakketje en een gebruiksaanwijzing, maar eigenlijk spreek alles voor zich. Er wordt overigens ook iets dat lijkt op een draagriem meegeleverd maar het nut hiervan heb ik nog niet kunnen ontdekken.

Je kunt de PadPivot op twee manieren gebruiken. De meest eenvoudige manier is als simpele desktop standaard waar je de tablet in de richel van de standaard plaatst. Dit kan zowel in horizontale als in verticale modus en biedt voldoende steun vanaf de achterzijde om comfortabel op en met je tablet te kunnen werken. De tweede manier om de standaard te gebruiken is de tablet te koppelen met de standaard middels de zuignap. Om de standaard stevig te koppelen is er een glad en egaal oppervlak nodig en daarom worden er een aantal stickers meegeleverd die je op de achterzijde van je tablet of smartphone kunt plakken. Dit zorgt ervoor dat de zuignap niet te makkelijk los komt van je tablet. Het voordeel van het gebruik van de zuignap is dat je tablet gekoppeld zit met de kogellager en je dus je tablet licht kunt draaien voor een optimale kijkhoek.

Padpivot

Wanneer de tablet verbonden is met de standaard middels de zuignap kun je ook gebruikmaken van de aparte vorm van de standaard. Deze is namelijk gebogen waardoor je de standaard met tablet eenvoudig op je been kunt plaatsen wanneer je op een stoel of op de bank zit. De tablet staat dan stevig genoeg om een filmpje te kunnen kijken, wat te kunnen browsen of een spelletje te spelen. Het grote voordeel is dat je je tablet dus niet continue in de hand hoeft te houden of een verkeerde houding aanneemt door je tablet vlak op schoot te leggen.

Een bijkomend voordeel van de PadPivot is dat deze eenvoudig meegenomen kan worden. Je kunt de al kleine standaard uit elkaar halen waardoor deze in een broekzak of laptoptas past en je op locatie verder kunt werken. Het uit elkaar halen gaat redelijk snel en zonder problemen, net als het weer in elkaar zetten. Wanneer je de zuignap gebruikt is het wat lastiger te tablet snel van de standaard te halen en daarbij moet je ook wat voorzichtiger zijn.

Padpivot-3

PadPivot – Conclusie

De PadPivot NST Ultra is een accessoire waar ik erg naar uitgekeken heb en die me zeker niet is tegengevallen. Vooral het gebruiksgemak en de flexibiliteit zijn belangrijke pluspunten. Het gebruik van de stickers is wellicht voor sommigen een drempel maar ook zonder stickers (bij tablets met een gladde achterzijde) werkt het naar behoren. Daarbij kan het naar mijn idee geen kwaad om de stickers te gebruiken. De PadPivot is dus een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar een compacte en multifunctionele standaard voor eigenlijk al je mobiele gadgets.

De PadPivot NST Ultra is momenteel te koop bij onder meer Mobilefun.nl voor een prijs van 33,99 euro.

Meer reviews

Bekijk ook onze andere tablet accessoire reviews en abonneer je op ons YouTube kanaal.

 • Delen:

Reacties

 1. Anna
  24 mei, 2013 om 9:58

  Hi, just dropped by to say this is a great review, and that little strap you did not know what is it for – is used for attaching stand to your thigh.

  • Martijn Chel
   24 mei, 2013 om 10:36

   Thank, and thanks for the answer!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.