Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Review: Photoshop Touch (Android en iOS)

Geschreven door
Geplaatst op27 december 2012, 17:37 CategorieApp Reviews (Android)

De komende tijd is het natuurlijk erg rustig qua nieuws uit de tabletwereld en daarom wil ik van deze gelegenheid gebruik gaan maken om regelmatig aandacht schenken aan het ‘maken van content’ op je tablet. In mijn geval vooral op de iPad natuurlijk. Iedereen weet dat je prachtig leuk kunt consumeren op een tablet maar dat je er ook goed mee kan creeëren is iets minder bekend. In onderstaande filmpje kijk ik naar een van de krachtigste apps beschikbaar: Photoshop Touch.

Video

Photoshop Touch is een enorm uitgebreide app en het is voor een normale sterveling die soms wat over tablets schrijft niet te doen om de mogelijkheden volledig te beschrijven. In het filmpje laat ik via twee voorbeelden hopelijk een deel van de kracht van deze app zien, genoeg om je van de waarde te overtuigen. Want Photoshop Touch kost ‘maar’ 9 euro. Maar staat tussen aanhalingstekens omdat het voor een tablet app relatief duur is, maar als je het vergelijkt met de prijs van Photoshop voor de Mac of Windows dan zie je dat Photoshop Touch echt een koopje is!

Natuurlijk werkt de app met layers en zijn de meeste bekende tools, filters, renders en opties aanwezig. Ik zou durven stellen dat 99% van wat normale mensen met Photoshop doen (je weet wel, die mensen die geen 1000 euro voor de software betaald hebben) prima mogelijk is met Photoshop Touch. En misschien is het nog wel beter ook.

Het filmpje is dit keer wat extra bewerkt, ook weer enkel via de iPad. Dit omdat Pinnacle Studio de volgende app is die ik wil gaan bekijken om de mogelijkheden van content maken te illustreren.

Koop Photoshop Touch!

Geen conclusie maar gewoon een aanrader: Koop deze app want je zult er enorm veel plezier van hebben en maanden nodig hebben om de ware kracht van de mogelijkheden te ontdekken. En hoewel 8,99 euro niet erg goedkoop is voor een app is het wel heel erg goedkoop voor een Photoshop versie.

Vragen over Photoshop Touch?

Heb je vragen over deze app, stel die dan in onze speciale vraagbaak. Daar kun je eenvoudig antwoorden verzamelen, discussiëren over het onderwerp en je vragen in specifieke categorieën plaatsen.

 • Delen:

Reacties

 1. Roberto Buth
  29 oktober, 2014 om 17:14

  Op zoek naar info over Photoshop voor de iPad kwam ik bovenstaand artikel tegen. Is het door een computer vertaald? Anders moet de schrijver van dit artikel snel op les.

  • Martijn Chel
   30 oktober, 2014 om 0:14

   Aparte reactie. Zeg mij maar waar dit uit blijkt. Geen fout te vinden.

 2. pe2
  14 september, 2015 om 18:51

  Als jij net zoals mij geen enkel benul had van hoe photoshop onder de knie te krijgen is de cursus van Pepijn Goorden heel handig. Hij legt je stap voor stap uit aan de hand van video’s hoe photoshop werkt en hoe je het zeer goed kunt beheersen. Je hoeft alleen maar de fimpjes te volgen. Zeer eenvoudig.
  http://www.paypro.nl/producten/Photoshop_Onder_de_Knie__Pepijn_Goorden/8905/44950

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.