Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Samsung Galaxy Note III krijgt 6.3 inch display’

Geschreven door
Geplaatst op14 december 2012, 11:21 CategorieHardware

De Samsung Galaxy Note II is nog maar net op de markt en er gaan al geruchten over een derde generatie. Echter gaan deze geruchten niet over zomaar een nieuw model, er wordt namelijk gesproken over een Galaxy Note met een display van maar liefst 6.3 inch. De nieuwe phablet zou volgens de geruchten ergens eind 2013 op de markt moeten verschijnen.

Galaxy Note met 6.3 inch display

De eerste generatie Galaxy Note had een 5.3 inch display en was redelijk comfortabel met één hand vast te houden en als smartphone te gebruiken. De tweede generatie Galaxy Note heeft een display dat 0.2 inch groter is maar is ook voorzien van een dunnere bezel waardoor de totale footprint grotendeels gelijk gebleven is. Om een 6.3 inch display in de phablet te verwerken moet deze footprint wel vergroot worden waardoor het de vraag is of de Galaxy Note III niet gewoon een tablet met een smartphone functie is.

Tegenover The Verge laat een anonieme bron weten dat Samsung eind volgend jaar inderdaad wellicht het grootste ‘gat’ in de schermgrootte line-up zal opvullen. Dit gat ligt momenteel tussen de 5.5 inch Galaxy Note II en de 7 inch Galaxy Tab 2 (7.0). Samsung heeft namelijk geen apparaten van zo’n 6 inch op de markt gebracht terwijl nagenoeg alle andere schermgrootten gebruikt zijn.

Galaxy Note 7

Er gaan overigens al een tijdje geruchten over een mogelijke Galaxy Note 7. Dit apparaat zou een schermgrootte van rond de 7 inch krijgen en draaien op Android 4.1 Jelly Bean met een 1.6GHz quad-core Exynos processor.

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.